estiu

El Govern es recolzarà en ajuntaments, escoles i campaments per ajudar a conciliar en la desescalada

L'Executiu vol coordinar aquesta matèria amb els consistoris amb els quals, segons el seu parer, hi pot haver «més flexibilitat» en aquesta matèria que amb altres administracions

zentauroepp53335849 la vicepresidenta primera del gobierno  carmen calvo  partic200507115740

zentauroepp53335849 la vicepresidenta primera del gobierno carmen calvo partic200507115740 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimarts que l’Executiu  es recolzarà en els ajuntaments, les escoles i els campaments d’estiu per posar solució als problemes de conciliació que estan vivint algunes famílies, especialment les monomarentals, durant el procés de desescalada de la crisi de la Covid-19.

Durant la seva compareixença davant la Comissió de Reconstrucció Econòmica i Social del Congrés, Calvo ha mostrat la seva preocupació per la conciliació i, especialment a l’estiu. En aquest període, ha recordat la vicepresidenta, el Govern ha hagut de «posar èmfasi» en anteriors legislatures, en les «bosses de pobresa infantil», ja que molts menors, sense accés al menjador de l’escola, veien dificultat el seu accés al menjar.

«Ens recolzarem en aquests plans i en els models d’ajuda de les escoles, a més d’en els ajuntaments, que tindran un paper capital en el que anomenem reconstrucció de manera ràpida», ha declarat la dirigent socialista en la seva intervenció.

Més flexible 

Calvo ha sigut preguntada per aquest tema per la portaveu parlamentària de Coalició Canària, Ana Oramas, qui ha mostrat la seva preocupació per la situació de «les dones en les famílies monomarentals» en aquesta situació i ha demanat a l’Executiu que «coordini» la tasca de ministeris com Treball, Igualtat i Serveis Socials, perquè elles «no hagin de triar entre menjar i cuidar els nens».

Notícies relacionades

Calvo ha insistit en la seva intenció de posar solució a aquest problema i que les dones de famílies monomarentals no hagin de fer cap elecció i tampoc passin «de l’erto a l’ero» per aquesta crisi sanitària. Però ha posat el focus en coordinar aquesta matèria amb els consistoris amb els quals, segons el seu parer, hi pot haver «més flexibilitat» en aquesta matèria que amb altres administracions.

Les declaracions de la ‘número dos’ del Govern estan en la línia de l’anunciat la setmana passada pel president Pedro Sánchez en el ple del Congrés. El cap de l’Executiu va assegurar que estava en converses amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per estudiar si el superàvit d’aquest organisme pot ser una solució per als ajuts a les conciliació durant aquesta crisi.