Manifestació contra el Govern

Vox obstrueix els centres de les capitals amb una protesta de milers de cotxes

Abascal acusa Pedro Sánchez de gestió negligent «amb resultat de mort»

proyevto-manivox-elperiodico vid 23 185546 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Aquest dissabte una sorollosa i multitudinària marxa automobilística ha emplenat els centres de les capitals de província en la convocatòria ‘Fase Llibertat’ de Vox, amb gran terrabastall de clàxons de cotxe i crits i cartells cridant visques a Espanya i exigint: «Govern dimissió» i «Sánchez ves-te’n ja».

A les autoritats de les diferents ciutats no els resultarà fàcil calcular una xifra real de manifestants, i aquesta és la primera característica d’aquesta inèdita forma de protesta, ja que les persones, fins a cinc si eren de la mateixa família, anaven dins dels vehicles, cosa que presenta una gran dificultat per al recompte. A falta de persones, cotxes: els organitzadors xifren en «milers» els que han acudit al barri de Salamanca, a Madrid, principal focus de la protesta, on els cotxes i motos han continuat aturats malgrat les peticions de policia i els organitzadors que es dissolguessin per poder donar via lliure al trànsit.

Notícies relacionades

Durant la manifestació, diversos dirigents de Vox s’han adreçat als seus seguidors de tot Espanya per un canal de Youtube. El president de la formació d’extrema dreta, Santiago Abascal, ha formulat greus acusacions contra el Govern de Pedro Sánchez, com ara que «ha deixat morir els avis», o «ha tractat els nens pitjor que els gossos». La diputada Macarena Olona, com el seu president, ha recordat que portaran el govern als tribunals per «la seva gestió negligent amb resultat de mort». 

Les arengues s’anaven succeint des de la part superior d’un autobús turístic llogat per a l’ocasió en què el portaveu parlamentari Iván Espinosa de los Monteros ha recordat «les cues de la fam que veiem amb les oenagés amb què col·laborem». La seva dona, la parlamentària madrilenya Rocío Monasterio, ha denunciat: «El govern socialcomunista està aprofitant la debilitat del país per imposar una ideologia totalitària», impulsada, ha dit Abascal en al·lusió a Pablo Iglesias, «per un comunista d’obediència estrangera».