per temor del coronavirus

Ingressa en un hospital el pres d'ETA que va iniciar una vaga de fam

La decisió de Patxi Ruiz ha desembocat en diversos sabotatges de grups pròxims al sector més dur de la banda terrorista

Han aparegut diferents pintades contra seus de partits i hi va haver un atac amb pintura a la casa de la líder del PSE, Idoia Mendía

zentauroepp53482394 varias personas protestan en apoyo al preso etarra patxi rui200522111457

zentauroepp53482394 varias personas protestan en apoyo al preso etarra patxi rui200522111457 / Eduardo Sanz Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El pres d’ETA Patxi Ruiz ha ingressat en un hospital per sotmetre’s a una valoració del seu estat de salut després d’anunciar una vaga de fam que ha derivat en diversos sabotatges de grups pròxims al sector més dur del col·lectiu de presos de la banda terrorista, segons han informat fonts penitenciàries.

Segons aquestes fonts, el metge de la presó de Múrcia II va considerar aquest dijous que havia de ser atès per un especialista. No obstant, Patxi Ruiz es va negar a rebre tractament al centre o en un hospital, per la qual cosa es va demanar autorització al jutge de guàrdia de Mula, que va ser qui va autoritzar la seva sortida al centre sanitari per a la valoració de la seva salut i tractament si fos necessari.

Patxi Ruiz, pres classificat en primer grau i considerat conflictiu, va encapçalar una protesta silenciosa contra els responsables del centre penitenciari per exigir garanties contra l’expansió del coronavirus. La direcció de Múrcia II va decidir canviar-lo de mòdul.

Notícies relacionades

La vaga de fam de Patxi Ruiz ha derivat en diferents actes de sabotatge de grups afins al sector dur dels presos d’ETA, enfrontats a la línia oficial de Bildu i del col·lectiu més representatiu dins de les presons. D’aquesta manera, han aparegut diferents pintades contra seus de partits i hi va haver un atac amb pintura a la vivenda de la líder del PSE, Idoia Mendía.