EN FAVOR DE L'ASSASSÍ DE TOMÁS CABALLERO

Podem denuncia pintades a la seva seu de Portugalete en recolzament a un pres d'ETA

La formació morada titlla els fets d'«actes d'intolerància» que remunten «a escenes d'altres temps»

zentauroepp53434065 pintadas sede podemos200516114236

zentauroepp53434065 pintadas sede podemos200516114236

1
Es llegeix en minuts
Efe

Podem ha denunciat l’aparició de pintades a la seva seu de la localitat biscaïna de Portugalete en recolzament al pres d’ETA Patxi Ruiz, que es troba «en vaga de set i gana», segons es pot llegir en una dels vidres pintats del local de la formació morada. «Podemos ere errudun» (‘Podem també culpable’) és un altre dels missatges que es pot llegir en una altra de les pintades aparegudes aquest divendres a la seu de Podem del municipi.

Aquestes pintades s’afegeixen a les també aparegudes en els últims dies en diferents seus del PNB i del PSE-EE, així com a la Casa de la Dehesa de Vitòria, que és el centre de visitants del Jardí Botànic de la capital alabesa.

Podem, que ha posat en coneixement de la Ertzaintza les pintades a la seva seu, ha denunciat aquest dissabte en una nota que es tracta d’«actes d’intolerància», que remunten «a escenes d’altres temps». La formació morada a Portugalete ha considerat que aquestes pintades «distreuen dels debats realment importants» que s’esdevenen a la desescalada per la pandèmia del coronavirus i ha destacat com «determinats grupuscles que s’autoproclamen d’esquerres centren la seva activitat en el foment de les actituds antidemocràtiques».

La secció de Podem del municipi ha assenyalat, a més, que aquest tipus d’actuacions no és «la primera vegada que ocorren» i ha condemnat «altres accions i pintades que han sigut realitzades al ‘batzoki’ i a la casa del poble» de la localitat.

Concentracions al carrer

Notícies relacionades

En els dos últims dies Vitòria i Pamplona han sigut escenari de mobilitzacions en recolzament al pres Patxi Ruiz, condemnat per assassinar el regidor pamplonès d’UPN Tomás Caballero el 1998. A Vitòria, un grup de persones es va concentrar aquest divendres en la plaça de la Virgen Blanca a partir de les 20.30 hores guardant les distàncies de seguretat. L’Ertzaintza no ha obert cap actuació per aquesta mobilització.

A Pamplona, el PP va demanar explicacions aquest divendres al Govern per una «concentració massiva» celebrada a la ciutat en recolzament de l’etarra Patxi Ruiz. La delegació del Govern va precisar que la concentració s’havia celebrat el dia anterior i que havia sigut comunicada prèviament a l’esmentada institució.