Marcos de Quinto abandona Cs després de l'acord amb el Govern

El diputat s'havia mostrat en contra de recolzar la pròrroga de l'estat d'alarma

Assegura que aquest dimarts al matí ha comunicat la seva decisió a Inés Arrimadas

marcos de quinto anuncia que deja ciudadanos / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’acord entre el Govern i Cs que va permetre tirar endavant l’última pròrroga de l’estat d’alarma no va agradar al diputat taronja Marcos de Quinto, reticent a mantenir vigent la mesura extraordinària. I el pacte que han segellat aquest dimarts l’Executiu i els liberals per ampliar l’alarma 15 dies més sembla que ha sigut la gota definitiva per abandonar el partit. Segons ha explicat a través de Twitter, ja ha avisat Inés Arrimadas que deixarà la formació

 

«Aquest matí he informat Inés Arrimadas de la meva intenció de deixar el partit per diferències amb algunes decisions (que reconec legítimes i democràtiques)», ha escrit el diputat a la xarxa social sense matisar quines han sigut aquestes decisions que l’han portat a prendre aquesta decisió. 

No obstant, l’anunci a la xarxa social ha arribat hores després que es fes públic l’acord entre Cs i el Govern perquè els taronges recolzin una pròrroga de l’estat d’alarma de 15 dies. En els últims dies, el diputat s’havia mostrat contrari a mantenir vigent aquesta mesura extraordinària. 

No obstant, la direcció taronja ha emès un comunicat en el qual asseguren que De Quintos acudirà aquest dimecres al Congrés per participar en el seu últim ple i «votarà d’acord a la decisió que ha pres el partit per a les iniciatives previstes». És a dir, donarà el seu ‘sí’ a l’ampliació de la mesura extraordinària per una quinzena més. 

Fitxatge de Rivera

Notícies relacionades

De Quinto, exvicepresident de Coca-Cola, va passar a ampliar les línies del partit taronja a la campanya de les eleccions generals del passat 28 d’abril com un fitxatge del llavors president del partit, Albert Rivera. L’empresari va acudir com a ‘número dos’ a les paperetes de Madrid i, tant en aquells comicis com en els del 10-N –quan el partit va baixar de 57 a 10 parlamentaris– va aconseguir un escó. 

Ara, podria ser Patricia Reyes, exdiputada i membre de la Mesa del Congrés, la que ocupi el seu lloc a l’anar la següent a les llistes. No obstant, Reyes és actualment l’encarregada de la responsabilitat social corporativa del Reial Madrid. El següent a la papereta electoral és Miguel Gutiérrez, que en anteriors legislatures va ocupar la Secretaria General del grup parlamentari.