ocupació a mediapro

La jutge avala els permisos de Joaquim Forn per sortir de la presó per treballar

Rebutja l'oposició de la Fiscalia i li permet sortir de 7.30 a 20.00 hores entre setmana

foto 3610528

foto 3610528

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya ha avalat que l’exconseller Joaquim Forn pugui utilitzar l’article 100.2 del Reglament Penitenciari per sortir de la presó per anar a treballar, tal com va aprovar la junta de tractament de Lledoners (Barcelona) al febrer.

En la interlocutòria de dijous, la titular del jutjat aprova, després de l’oposició de la Fiscalia, que Forn pugui treballar en l’àrea jurídica de Mediapro, per a la qual cosa podrà sortir de la presó de dilluns a divendres de 7.30 a 20.00 hores, comptant el temps de desplaçament.

Des del febrer

Forn ha utilitzat aquest permís des del febrer, quan ho va aprovar la Junta de tractament, i per corroborar l’aprovació la jutge ha rebut un informe de la presó que assenyala el «resultat positiu i evolució favorable» de l’exconseller, que ha complert els horaris i ha adaptat ela feina per poder continuar acudint a Mediapro durant la pandèmia de la Covid-19.

La jutge esmenta la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem (TS) per defensar que el tribunal «no imposa que el condemnat hagi d’esperar a complir la meitat de la sentència per accedir al tercer grau de tractament penitenciari», i que no posa limitacions a l’evolució de Forn quant a permisos penitenciaris i canvi de classificació.

Considera que el TS «va desestimar de forma expressa en la seva sentència la petició del Ministeri Fiscal de posar límits temporals» perquè Forn pugui accedir al tercer grau o, en aquest cas, a l’aplicació de l’article 100.2 per poder sortir de la presó per treballar.

«Modificar el seu pensament»

Notícies relacionades

La jutge també ha rebutjat la petició de la Fiscalia perquè Forn segueixi un programa de tractament específic per al delicte de sedició, com amb la resta de condemnats per l’1-O, el qual no existeix a Lledoners, i creu que el fiscal «continua basant-se en realitat en la necessitat que l’intern faci un programa específic per canviar o modificar el seu pensament i la seva ideologia política».

«La voluntat de l’intern de continuar reivindicant el dret a decidir sobre la situació de Catalunya, de forma pacífica i no violenta, fa témer al Ministeri Fiscal que pugui produir-se una reincidència delictiva, fet que no es fonamenta en cap dada objectiva», considera la jutge en el seu escrit.