INGRESSAT D'URGÈNCIA

Ortega Smith pateix diversos trombes com a conseqüència del coronavirus

El diputat, un dels primers polítics malalts de Covid-19, explica el seu estat de salut a Twitter

20200512 492046 oretgasmithe 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general de Vox i portaveu de la formació a l’Ajuntament de Madrid, Javier Ortega Smith, va ser ingressat dissabte d’urgències en un hospital per «diversos trombes a la cama i als pulmons com un dels greus efectes que pot provocar el coronavirus», segons ha explicat a Twitter.

Amb una fotografia seva al llit de l’hospital, on apareix amb una mascareta amb la bandera d’Espanya, el dirigent de la ultradreta ha explicat la seva situació «davant els rumors, publicacions contradictòries i els desitjos d’informació de tanta bona gent» que s’ha interessat per la seva salut.

Va ser dissabte quan va ser ingressat d’urgència per la inflor que se li havia produït al bessó esquerre. «Després de l’analítica i els estudis corresponents m’han detectat diversos trombes a la cama i als pulmons com un dels greus efectes que pot provocar el coronavirus que vaig tenir», ha detallat.

En observació mèdica

El portaveu de Vox a l’Ajuntament continua treballant. De fet, avui ha remès a l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, una bateria de 60 mesures per afrontar les conseqüències del coronavirus a la ciutat, a més d’un parell d’àudios destinats a la premsa. El regidor assegura sentir-se «amb ànim però sota l’observança mèdica».

Notícies relacionades

El 15 d’abril va confirmar també a través de les xarxes socials que la PCR li havia donat negatiu en coronavirus després de «més d’un mes de confinament rigorós a casa». El diputat donava «gràcies a Déu per haver-lo superat» i resava «pels qui desgraciadament no ho van aconseguir i pel dolor de les seves famílies i amics. També per aquells que encara continuen lluitant per superar-lo».

Ortega Smith va voler donar les gràcies públicament als sanitaris de l’hospital i centre de salut que el van atendre «per la seva humanitat, professionalitat i heroisme», sense oblidar «les innombrables mostres d’interès i suport» rebudes.