PRESIDENTA D'HONOR

La reina Letícia visita la Creu Roja i es posa l'armilla de voluntària

Alguns voluntaris li han cedit les seves trucades perquè parlés amb persones a qui ajuden

letizia / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

La reina Letícia ha visitat aquest dilluns una de les seus de la Creu Roja a Madrid per conèixer de primera mà la tasca que desenvolupen aquesta entitat i els seus voluntaris durant l’emergència sanitària, entre aquestes, el recolzament a les persones grans, amb una de les quals ha parlat per traslladar-li ànims.

És la primera ocasió en què la reina Letícia surt en solitari del palau de la Zarzuela des que es va decretar l’estat d’alarma, després que visités amb el Rei les instal·lacions del servei d’emergència 112 i la seu de l’empresa Red Eléctrica Española.

Protegida en tot moment amb mascareta i guants, la Reina, que ha vestit l’armilla de voluntària com a presidenta d’honor, ha estat durant unes dues hores al local que la Creu Roja té a l’avinguda del Cardenal Herrera Oria de Madrid, una de les 1.400 seus repartides en tot el país.

L’han acompanyat la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias; l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i el president de la Creu Roja Espanyola, Javier Senent, entre altres autoritats.

Pla d’emergència

La visita ha començat amb una reunió en la qual li han explicat les principals mesures del programa Creu Roja Respon, activat des de fa gairebé dos mesos davant l’emergència de la Covid-19, que ha mobilitzat més de 40.000 voluntaris i que ha arribat a 1,5 milions de persones.

El pla inclou diverses àrees d’actuació, com ara salut, educació, ocupació i assistència a gent gran. En el seu recorregut, la Reina ha xerrat amb diversos empleats i voluntaris de diferents departaments, com els que assessoren persones que han perdut la feina i els que regulen l’accés al local.

La voluntària Raquel Aparicio ha cedit el telèfon a la Reina perquè conversés amb una de les dones que reben aquest servei de recolzament. «Me n’alegro, Ángeles. No et molesto més. Volia saludar-te perquè estic fent una visita a aquesta seu local de la Creu Roja. Moltíssimes gràcies per atendre’m», s’ha acomiadat la Reina.

A continuació, Letícia ha participat en una videotrucada amb un dels 8.748 nens que participen en un programa de recolzament escolar a famílies amb pocs recursos. «Et deixaré estudiar, Antonio. Continua esforçant-te, que ho estàs fent molt bé», l’ha animat perquè pugui passar al següent curs al setembre «si es pot», en al·lusió a com pugui evolucionar la pandèmia.

Repartiment en cotxes

La reina Letícia també ha estat al magatzem per conèixer com es preparen els lots de menjar i productes d’higienes i com els voluntaris els carreguen als cotxes per repartir-los a les llars més necessitades.

Notícies relacionades

Des de l’inici de la crisi, l’entitat benèfica ha entregat més de 450.000 lots de productes bàsics. Els responsables de la Creu Roja han explicat a la Reina que la intenció és que el programa d’ajuda davant la pandèmia es prolongui durant nou mesos, a causa de l’impacte econòmic que tindrà la crisi, amb la idea d’atendre més de 2,4 milions de persones.

Tot i que es tractava d’una visita d’índole social, el Govern ha optat perquè acompanyés la Reina la ministra de Política Territorial, en lloc del vicepresident segon i responsable d’aquesta matèria, Pablo Iglesias. Darias va estar malalta de coronavirus durant diverses setmanes, igual com la ministra d’Igualtat, Irene Montero.