AGENDA POLÈMICA

Aznar convida Ayuso a la seva Aula de Lideratge en plena desescalada

Aquest dilluns la presidenta de la Comunitat de Madrid intervindrà en un fòrum en què ja va participar a principis d'any Pablo Casado

zentauroepp53373856 imagen de archivo de ayuso y aznar en una convenci n naciona200510120615

zentauroepp53373856 imagen de archivo de ayuso y aznar en una convenci n naciona200510120615

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresident del Govern José María Aznar ha convidat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a participar aquest dilluns en la seva Aula de Lideratge. La sessió es produeix en ple procés de desescalada per la crisi del coronavirus. La presència d’Ayuso coincideix amb el primer dia en què nombroses províncies i zones espanyoles passen a la fase 1 en la desescalada. No la Comunitat de Madrid, la petició en aquest sentit de la qual va rebutjar l’Executiu central.

En concret, Ayuso participarà a les 18.00 hores en aquesta sessió extraordinària de l’Aula, que organitzen l’Institut Atlàntic de Govern (IADG) i l’Escola de Postgrau de la Universitat Francisco de Vitoria (UFV). Aznar, president de l’IADG i de la Fundació FAES, tindrà unes paraules d’obertura a l’inici de l’acte, que moderarà el director del màster en acció política de l’UFV, Florentino Porter, segons han informat els organitzadors.

En la línia de Casado

El 28 de gener passat, el líder del PP, Pablo Casado, ja va participar en aquesta aula amb un col·loqui titulat ‘Espanya davant d’un canvi de règim’. Aznar llavors li va recomanar la confrontació amb el Govern de coalició que dirigeix Pedro Sánchez «com si Vox no existís», i alhora l’enfrontament amb Vox «com si el Govern no existís», parafrasejant una fórmula de l’exprimer ministre d’Israel David Ben-Gurion.

Aznar també va apel·lar davant de Casado a la unió del centredreta, perquè, va dir, «la fragmentació condemna a la derrota». «El Pablo ha rebut un món fragmentat i això és molt complicat», va afirmar. L’Aula de Lideratge obté opinions de líders polítics i socials d’Espanya i Amèrica Llatina.

Tensions internes

Notícies relacionades

Després del ‘no’ del Govern, l’Executiu madrileny ha anunciat que aquesta setmana tornarà a presentar una proposta per entrar en la fase 1. El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, va remarcar que deixar passar una setmana més, o dues, té «conseqüències nefastes per a milers de persones» que estan «al caire del tancament» i que no perceben ingressos des de març.

El procés de desescalada ha provocat tensions internes en el Govern madrileny, que integren PP i Ciutadans, incloses la dimissió de la directora general de Salut Pública, Yolanda Fuentes, que no compartia que Madrid passés al següent esglaó, com havia sol·licitat el Govern regional.