«MÉS TARDÀ I MENYS TORRA»

Asens: «Podria haver elegit altres paraules» per criticar el 'no' d'ERC

El portaveu parlamentari d'Unides Podem afirma que «no era el moment de la confrontació» després que Torra li exigís unes disculpes

zentauroepp50679137 pla mitj  del candidat d en com  podem al congr s  jaume ase191031212253

zentauroepp50679137 pla mitj del candidat d en com podem al congr s jaume ase191031212253 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i líder d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha assegurat aquest dijous que «podria haver utilitzat altres paraules» al Congrés per criticar el ‘no’ d’ERC a la pròrroga de l’estat d’alarma. Asens va llançar al portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, que es necessita «més [Joan] Tardà i menys [Quim] Torra». 

En una entrevista aquest dijous a Catalunya Ràdio, Asens ha considerat que «no era el moment de la confrontació» i ha apuntat que les seves paraules poden alimentar-la. En la seva intervenció al Congrés, va criticar ERC per «contagiar-se del sectarisme» del president de la Generalitat, Quim Torra, després de la qual cosa ERC va assenyalar les contradiccions, al seu judici, del partit morat i les seves confluències, pel pacte amb Cs.

El cap del Govern va exigir a Asens que es disculpés: «Contagi del sectarisme de Torra». «Virus de la confrontació identitària». «Sincerament, Jaume Asens, no et reconec. Ja em vas insultar qualificant-me de feixista i vaig callar. Avui, tot això. Et demano unes excuses públiques», va escriure a Twitter.

«Vaig estendre la mà, però es va entendre més com una bufetada», ha admès Asens, que ha explicat que el que volia demanar era que les forces polítiques sortissin de les zones de confort ideològic i actuessin de forma unida. I ha considerat que els representants públics han de demanar perdó a la ciutadania: «No estem a l’altura. Vam donar un espectacle poc reconfortant. No vam ser capaços de trobar un missatge unitari, com si no haguéssim de funcionar amb altres regles del joc,» ha lamentat.

Notícies relacionades

Asens ha recordat que han pactat amb el Govern els pressupostos del 2020, ha assegurat que no ha formulat «cap crítica a la gestió de Torra», i li ha allargat la mà per col·laborar.

«S’ho podria haver estalviat» 

Per la seva banda, en declaracions a RAC1, Tardà ha considerat que Asens «es podria haver estalviat» les seves declaracions. «Hauria estat bé que Asens hagués posat en valor allò que va fer possible ERC perquè el Govern tirés endavant [...] Crec que Torra i Sánchez han fet un mal servei a la resolució del conflicte polemitzant sobre un problema estrictament de salut», ha etzibat.