«MÉS TARDÀ I MENYS TORRA»

Torra demana a Asens que es disculpi en públic per haver-lo criticat al Congrés

«Espero que algun dia tornis a defensar l'exercici del dret a l'autodeterminació del teu país», etziba el president al líder d'En Comú Podem

undefined52251481 barcelona 11 02 2020 pol tica  el president de la generalita200216105001

undefined52251481 barcelona 11 02 2020 pol tica el president de la generalita200216105001 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de la GeneralitatQuim Torra, ha demanat al líder del grup parlamentari d’Unides Podem i d’ECPJaume Asens, que es disculpi públicament per les crítiques que li ha dirigit al Congrés al defensar l’estat d’alarma pel coronavirus i al demanar a ERC que no voti en contra de prorrogar-lo.

«Sincerament, Jaume Asens, no et reconec. Ja em vas insultar titllant-me de feixista i vaig callar. Avui, tot això. Et demano unes excuses públiques», ha publicat Torra a Twitter.

En el missatge, el president destaca les al·lusions «contagi del sectarisme de Torra» i «virus de la confrontació identitària», que Asens ha utilitzat en el debat a la Cambra baixa sobre la pròrroga de l’estat d’alarma.

Després de la intervenció d’Asens al Congrés, Torra li havia dit en un altre missatge en la mateixa xarxa social: «El que necessitem és una Catalunya independent. Espero que algun dia tornis a defensar l’exercici del dret a l’autodeterminació del teu país».

Frase dirigida a Rufián

Notícies relacionades

El president de la Generalitat s’ha expressat d’aquesta manera després que Asens hagi dit al líder d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que es necessita «més Tardà i menys Torra». 

L’exdiputat republicà al Congrés Joan Tardà s’havia pronunciat a favor que Esquerra es mantingués en l’abstenció que facilités la pròrroga de l’estat d’alarma.  Segons el seu parer, el seu partit havia de seguir en una actitud «responsable de criticar, proposar i sobretot negociar», perquè s’ha de «contemplar el bosc», i no només «la primera filera d’arbres».