VOTACIÓ AL CONGRÉS

El PNB votarà 'sí' a la pròrroga de l'estat d'alarma després de pactar amb Sánchez

Els nacionalistes bascos se sumen a Ciutadans i asseguren que les autonomies codirigiran l'escalada

Ana Oramas anuncia que CC també donarà suport al Govern

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PNB votarà a favor de la pròrroga de l’estat d’alarma després d’haver rebut la confirmació oficial de la Moncloa que el Govern accepta la seva proposta de resolució, que proposa que la desescalada es gestioni de forma compartida amb les comunitats autònomes. 

D’aquesta manera, l’Executiu de Pedro Sánchez es garanteix prou recolzaments per prorrogar la figura legal, després d’hores d’intenses negociacions. Després del pacte assolit dimarts a la nit amb Ciutadans, el Govern ja no necessitarà l’abstenció del PP. Els populars van anunciar que no votarien a favor, però encara no han aclarit si s’abstindran o votaran en contra.

El recolzament a la pròrroga ha sigut anunciat aquest dimecres pel grup basc en un fil a Twitter, en el qual assenyala que el Govern també ha acceptat contribuir que les eleccions basques puguin ser convocades i que el comtat de Treviño faci la desescalada amb Àlaba.

El recolzament del PNB a la pròrroga de l’estat d’alarma permetrà que la proposta del Govern d’ampliar-la 15 dies més tiri endavant aquest dimecres al Congrés.

CC, un altre ‘sí’ d’última hora

Notícies relacionades

La diputada de Coalició Canària Ana Oramas ha explicat que la seva formació també passa de l’abstenció al ‘sí’, després d’haver arribat a un acord de matinada amb el Govern, que s’ha compromès a garantir la continuïtat dels ertos del sector turístic a les illes.

Segons ha explicat la mateixa Oramas, va ser el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, el que la va trucar per telèfon dimarts a la tarda per negociar la «possibilitat» que la formació canària se sumés a la votació. «Jo em vaig posar en contacte amb el meu partit, es va donar el vistiplau i de matinada hem arribat a un acord», ha explicat, per després celebrar el «canvi de capacitat en la negociació» per part de l’Executiu. «L’únic que lamento és que no ho hagin fet anteriorment», ha afegit.

zentauroepp51534788 madrid  30 12 2019  politica  el secretario de general del p191230134639

zentauroepp51534788 madrid 30 12 2019 politica el secretario de general del p191230134639 / JOSE LUIS ROCA