Coronavirus

Casado: L'estat del benestar és «insostenible» amb milions d'espanyols depenent d'una ajuda

El president del Partit Popular reclama al Govern un «pla clar» de desescalada

undefined53297794 madrid  02 05 2020   el l der del pp  pablo casado  asiste a200502143640

undefined53297794 madrid 02 05 2020 el l der del pp pablo casado asiste a200502143640 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha afirmat aquest dissabte que és «insostenible» mantenir l’estat del benestar amb «21 milions d’espanyols» depenent d’una prestació de l’Estat i amb 9 milions d’espanyols que volen treballar i no poden.

Així ho ha assegurat en declaracions a Telemadrid, recollides per Europa Press, durant l’acte d’Homenatge als Herois del 2 de maig que celebra la Comunitat de Madrid, en la qual ha insistit en la necessitat de «reactivar l’economia amb plena seguretat a través de test massius» perquè s’identifiquin les persones asimptomàtiques que es puguin incorporar al treball, així com als «més vulnerables» per a la seva protecció.

Segons ha apuntat, a Espanya hi ha «nou milions d’espanyols que volen treballar i no poden», com els treballadors que s’han vist afectades pels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos), «els que ja estaven a l’atur i els autònoms inactius». Això fa que «21 milions d’espanyols ja depenen d’algun tipus de prestació de l’Estat», ha indicat Casado, cosa que segons la seva opinió, «fa insostenible el nostre estat del benestar i sobretot que puguem sortir endavant».

Demana un «pla clar i no un sudoku»

En aquest sentit, ha dit que en el Govern «no hi ha ningú al timó» i que el que es necessita és «un pla clar» per a la desescalada i no un sudoku que ningú entén. Així, quan se li ha preguntat per la mesura d’alleujament que ha entrat aquest dissabte en vigor de permetre que els ciutadans surtin a fer esport o a passejar, Casado ha reiterat que «cal tenir alguna altra mesura perquè si no l’economia va al caos».

Notícies relacionades

«Els espanyols no poden passar-se il·limitats més a casa, en un estat ja més d’excepció sense que el govern hagi posat les mesures, el material de protecció, el test o la planificació d’una reobertura econòmica», ha afegit.

Finalment, preguntat per l’últim baròmetre realitzat per ABC i GAD3, que indica que el PP de la Comunitat de Madrid obtindria més vots que en les últimes eleccions, el líder del PP ha aplaudit la gestió de la presidenta regional Isabel Díaz Ayuso davant la pandèmia: «Això vol dir que està encertant com es fa política, que és amb proximitat, transparència i eficàcia». En aquest sentit, ha defensat que Ayuso és l’«exemple» del que els ‘populars’ volien fer «a nivell nacional».