xarxes socials

Twitter investiga si el compte de Sánchez és seguit per perfils falsos

La companyia s'afegeix a Facebook, que ja estudia perfils que elogiaven el Ministeri de Sanitat

zentauroepp53195859 graf3891  madrid  22 04 2020   el presidente del gobierno  p200422092400

zentauroepp53195859 graf3891 madrid 22 04 2020 el presidente del gobierno p200422092400 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Twitter està investigant a través dels seus «sistemes de detecció» si el compte del president del Govern, Pedro Sánchez, a la plataforma és seguit per perfils o ‘followers’ falsos, segons han confirmat a Europa Press fonts de la xarxa social. D’aquesta manera, la companyia s’afegeix a Facebook, que ja investiga centenars de perfils falsos que recolzaven i elogiaven les publicacions dels comptes oficials de l’Executiu espanyol a la plataforma.

Aquestes fonts han posat en relleu que Twitter treballa «permanentment» per assegurar que la seva política relativa a la manipulació es compleix i han afegit que prohibeix clarament l’‘spam’, l’automatització maliciosa (l’ús maliciós de bots) i l’abús a través de comptes no autèntics (comptes falsos).

Precisament, la portaveu del Grup Socialista al Congrés, Adriana Lastra, també ha alertat que ha detectat en els últims dies «un estrany creixement exponencial» dels seus seguidors al seu compte de Twitter. «Suposo que serà una ‘campanya’ per desacreditar aquest compte i els meus seguidors», es queixava.

El Facebook de Sanitat

Respecte al cas de Facebook, un portaveu de la xarxa social ha explicat a Europa Press: «En aquest cas, vam investigar la informació compartida pel Govern i vam trobar un increment global de ‘spam’ i de falsos ‘m’agrada’ i els hem eliminat».

Notícies relacionades

El Ministeri de Sanitat va assegurar en un comunicat haver denunciat davant de Facebook que, des de divendres, 17 d’abril, s’estava registrant al seu compte oficial activitat fraudulenta per part de diversos comptes aparentment falsos que generen interaccions massives en publicacions concretes d’aquest compte. Es tracta de «comptes que, en el moment dels fets, no comptaven amb seguidors, no tenien publicacions i havien sigut creats en la mateixa data», va indicar el departament que dirigeix Salvador Illa.

Preguntes del PP

Davant d’aquesta situació, el Partit Popular ha exigit al Govern, a través d’una bateria de preguntes parlamentàries, que expliqui les milers d’interaccions de perfils falsos detectats en diferents publicacions del Ministeri de Sanitat a Facebook.