pífies clàssiques

Polèmica per l'ús de frases incoherents de Rajoy en un programa educatiu

El ministeri d'Educació es disculpa pel vídeo d''Aprendemos en casa' (RTVE) i el senador Rafael Hernando (PP) el qualifica com a «pures porqueria»

rajoy

rajoy

1
Es llegeix en minuts
Efe

El ministeri d’Educació i Formació Professional ha qualificat d’«error involuntari» i ha demanat disculpes per l’emissió en el programa d’RTVE ‘Aprendemos en casa’ d’una classe de llengua en la qual s’han utilitzat com a exemples declaracions de l’expresident del Govern Mariano Rajoy.

Així ho ha manifestat el ministeri en el seu compte de Twitter després de l’emissió aquest dijous del vídeo, que han criticat dirigents del PP, com el senador Rafael Hernando, que ha qualificat la televisió pública de «gentussa».

«Aquest és el programa educatiu d’RTVE per als nens. Són gentussa. La Txeca televisiva emparada per la presidenta del Senat que evita el control del Parlament a RTVE. Pura porqueria», es llegeix en el missatge que Hernando ha penjat en el seu compte de la xarxa social.

En un comunicat, RTVE ha assegurat que «el vídeo referit», que disserta sobre la incoherència utilitzant cites de l’expresident del Govern Mariano Rajoy, «no hauria hagut de ser emès» a causa del seu «to irrespectuós».

Ha demanat disculpes per aquest error, ha anunciat que rellevarà el responsable de la revisió del material i ha assegurat que reforçarà els mecanismes de supervisió dels continguts d’‘Aprendemos en casa’.

Programació especial per la crisi del coronavirus

‘Aprendemos en casa’ és una programació especial de televisió impulsada pel Ministeri d’Educació el març passat per pal·liar la falta de classes presencials motivada per la crisi del coronavirus, especialment entre l’alumnat socialment més vulnerable.

Notícies relacionades

Amb cinc hores diàries de programació educativa, està dirigit a estudiants d’entre 6 i 16 anys i s’emet en obert en la franja matinal de Clan TV i La 2 de TVE.

Segons RTVE, els continguts d’aquesta programació són subministrats per editorials especialitzades en llibres de text i «vehiculats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional», i la televisió pública assumeix la supervisió editorial dels mateixos abans de la seva emissió.

Temes:

Mariano Rajoy