Arrimadas demana a Sánchez rectificar els decrets i buscar un consens més gran

La líder de Cs exigeix a l'Executiu que «escolti més» l'oposició i els agents socials

«El Govern s'ha d'aclarir per quina via econòmica vol optar», sentencia

zentauroepp52662580 graf2465  m laga  06 03 2020   la presidenta y portavoz del 200308194556

zentauroepp52662580 graf2465 m laga 06 03 2020 la presidenta y portavoz del 200308194556 / Carlos Diaz

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Inés Arrimadas es manté ferma en la seva posició de lleialtat crítica respecte al Govern. La líder de Cs continua evitant els atacs directes a Pedro Sánchez i només li retreu la falta de «consens» en les mesures econòmiques que aprova el Consell de Ministres. En aquest sentit, ha demanat que es rectifiquin els últims decrets presentat per l’Executiu perquè es tingui en compte l’opinió de l’oposició i dels agents socials. 

Com ja van fer Pablo Casado Santiago Abascal en els últims dies, la presidenta de Cs ha recordat que la seva interlocució amb Sánchez és bastant escassa. «Fa falta consens i unitat però qui impulsa el consens i la unitat és el Govern. Jo he allargat la mà des del primer dia però el senyor Sánchez no s’ha posat en contacte amb mi des de fa 10 dies», ha apuntat en una entrevista a TVE.

Segons la seva opinió, aquest dèficit de diàleg i debat no ajuda perquè el Govern pugui tirar endavant mesures «assenyades i reals» de cara a la crisi econòmica que s’acosta. La solució, diu, és que l’Executiu «escolti més» els partits de l’oposició, sindicats, patronal i els autònoms amb l’objectiu de fer propostes «que tinguin més impacte en l’economia real»

La via Iglesias

Notícies relacionades

No obstant, Arrimadas ha assenyalat que el primer pas que ha de fer el Govern és «aclarir per quina via econòmica vol optar». «És molt difícil compaginar la via de [Pablo] Iglesias amb la que vol la majoria dels espanyols», ha sentenciat. A continuació, ha defensat que els plantejaments que vinguin des de l’Executiu no han de buscar «acontentar una ideologia, sinó garantir l’ocupació i l’activitat econòmica». 

El retret principal de la dirigent taronja als decrets aprovats pel Consell de Ministres passen per continuar cobrant la quota mensual als autònoms o per rebutjar que s’ajorni el pagament d’impostos. En aquest sentit, ha assenyalat que la seva formació continuarà fent «propostes» i posant de «manifest coses que s’han de corregir» per millorar les mesures.