La Generalitat demana no abaixar la guàrdia i carrega de nou contra el Govern

Budó acusa Sánchez de prendre mesures «insuficients» i «tard» i anuncia ara una reunió de Torra amb les residències

Vergès, sobre els pacients de més de 80 anys: «Moltes vegades la intensitat terapèutica no marca el que és millor per a les persones»

08/10/2019 La consellera Meritxell Budó

08/10/2019 La consellera Meritxell Budó / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Beatriz Pérez

En la seva compareixença diària, el Govern ha reiterat la seva estratègia de desplegament de mesures pròpies juntament amb l’enèsima mesura del Govern espanyol. La portaveu de l’Executiu català, Meritxell Budó, ha demanat a la ciutadania «no abaixar la guàrdia», ha criticat l’Estat per arribar «tard» mentre anunciava una reunió, després de dies de queixes de les residències, del president Torra amb amb el sector dels geriàtrics, amb el conseller Chakir el Homrani.

Budó ha anunciat una reunió en les pròximes hores del president Torra i el conseller de Treball Chakir el Homrani amb el sector de les residències geriàtriques (l’Associació Catalana de Recursos Assistencials), que han expressat des de fa dies la seva queixa sobre falta de recursos i proves per als usuaris d’aquests centres.

Sobre les queixes dels familiars de pacients en centres sociosanitaris, la titular de Salut, Alba Vergés, ha respost que «el virus és inhumà i ens impedeix acompanyar les persones ingressades», i que s’han de posar «tots els mecanismes» perquè els familiars sàpiguen el seu estat de salut.

Respecte a la falta de dades sobre residències, Vergés ha insistit que serà el Departament de Treball el que donarà la informació d’aquí a poques hores perquè «són els que tenen aquestes dades». 

«No abaixar la guàrdia»

Notícies relacionades

Budó ha reclamat mantenir el confinament total i «no abaixar la guàrdia», i de seguida ha qualificat de forma crítica l’actuació del Govern del PSOE. «Les mesures del Govern estan arribant tard i són insuficients, ho diuen empresaris, patronals, sindicats i moltes persones directament afectades. La majoria de mesures que es prenen comporten l’endeutament de famílies i teixit productiu en lloc d’endeutar el Govern, si es prenguessin mesures preventives ara hi hauria menys sofriment i menys crisi després». Budó ha reclamat de nou mesures com una renda garantida i que s’elimini l’obligatorietat sobre els límits de dèficit.

Les persones de més de 80 anys

Sobre l’informe del SEM respecte a la recomanació de limitar «l’esforç terapèutic» a pacients de més de 80 anys, Vergés ha afirmat que els criteris de la pràctica clínica prevalen, «han de respectar-se». «Això és una pràctica habitual i s’ha de fer sota el criteri de què és millor per a les persones, moltes vegades la intensitat terapèutica no marca el que és millor per a les persones», ha descrit.