Torra exhibeix com a trofeu el nou confinament decretat per Sánchez

El president «agraeix» al líder de l'Executiu «que atengui les demandes de Catalunya»

torra / periodico

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

Tot just hora i mitja va tardar Quim Torra a reivindicar-se després de l’anunci de Pedro Sánchez. «Si s’ha decretat un confinament és que abans no hi havia tal», va asseverar el president servint en plat fred la resposta als portaveus del PSOE que li van acusar de mentir a la BBC, fa 10 dies, quan va negar que a Espanya s’hagués implantat la reclusió ciutadana.

Notícies relacionades

Torra va comparèixer per expressar «la seva satisfacció» pel decret de Sánchez, que va qualificar de «bona notícia en el combat contra el coronavirus». Abans, via tuit, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, que en una entrevista a aquest diari també va assenyalar que es precisaven mesures més dures, també es va congratular de l’augment de la intensitat en el confinament.

Per si no havia quedat clar que Torra provava d’arrogar-se certa paternitat sobre les mesures ara preses, va acabar la seva breu declaració institucional amb un agraïment directe i explícit al mateix Sánchez per «haver atès les demandes de Catalunya», amb referència a les reiterades peticions de la Generalitat perquè el Govern intensifiqués les mesures. Sense anar més lluny, aquesta setmana, sobre la conca de l’Òdena. Petició que l’Executiu central va rebutjar.