MISSATGE DE VÍDEO

Puigdemont demana al Govern espanyol que «no menyspreï la vida de la gent»

Reclama el «confinament total» de la població perquè «cada hora perduda no es mesura en temps sinó en vides humanes»

puigde / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha demanat aquest dijous al Govern de Pedro Sánchez que «no menyspreï la vida de la gent» i faci cas dels que reclamen un «confinament total» de la població per reduir els contagis de coronavirus.

En un vídeo difós a través de les xarxes socials, Puigdemont ha advertit que les mesures davant el coronavirus, «perquè puguin ser efectives, han de ser molt draconianes». Segons ell, només amb un «confinament total», com reclama el Govern de la Generalitat, que presideix Quim Torra, serà possible canviar la tendència dels contagis.

«No podem perdre ni un dia»

«No podem perdre ni un dia. Cada hora perduda no es mesura en temps, sinó en vides humanes. Cap autoritat competent pot menysprear la vida de la gent, ignorant o fins i tot desautoritzant les mesures que salven vides, com per exemple les que proposa el govern de Catalunya, que tenen el consens del món local», ha remarcat.

Notícies relacionades

Una de les qüestions que separen en aquests moments la Generalitat i el Govern és la reclamació autonòmica d’endurir el confinament d’Igualada i tota la conca d’Òdena perquè només puguin sortir al carrer les persones que proporcionin serveis essencials.

El Govern ha advertit la Generalitat que només el ministre de Sanitat, Salvador Illa, pot ordenar l’enduriment del confinament i ha cridat «una vegada més» a la unitat d’acció.