EMERGÈNCIA SANITÀRIA

¿'Bots' del Govern per recolzar Torra i el confinament total de Catalunya?

El PSC demana a Twitter que investigui una campanya en defensa del president contra el coronavirus

bots-torra-coronavirus

bots-torra-coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

#CatalunyaConfinamentTotal es l'etiqueta d'una campanya a Twitter a favor del cessament de tota activitat no essencial a Catalunya, reclamació al Govern central que encapçala el president de la Generalitat, Quim Torra. De fet, en la majoria de tuits que inclouen aquesta etiqueta apareix un mateix comentari: «President, com a ciutadà/ana de Catalunya  us trasllado tot el meu recolzament i em poso a la vostra disposició i a la del Govern per complir les mesures contra el Covid-19. Animo la resta de ciutadans/es del país a fer el mateix».

Notícies relacionades

Però alguns perfils que han tuitejat aquest missatge de recolzament a Torra han aixecat les sospites del PSC, que creu que l'Executiu català està utilitzant 'bots' (programes informàtics que repeteixen automàticament missatges a través d'internet) per amplificar la reivindicació del  tancament total de Catalunya, al qual la Moncloa s'oposa ara per ara. El secretari de xarxes de l'executiva socialista, David Donaire, ha considerat una «vergonya històrica» aquesta campanya, que atribueix a la Generalitat.

Per això, Donaire emplaça Twitter a investigar qui hi ha darrere d'alguns perfils que han subscrit el comentari de recolzament al president i a endurir el confinament de Catalunya per neutralitzar la pandemia de coronavirus. «Missatges calcats, perfils amb pocs seguidors... fa pudor de 'bots'», denuncia el dirigent del PSC.