Abascal assegura que no descansarà fins que el Govern assumeixi la seva responsabilitat en la crisi

El president ultra demana el cessament d'Iglesias, Illa, Simón i la destitució de Torra

Els ultres acusen el PP de tenir por de confrontar amb el Govern

670b3114-a24d-4d2c-8734-ec25200c3606-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«No descansarem fins que totes les autoritats competents assumeixin les seves responsabilitats davant dels espanyols», va començar el seu discurs el líder de Vox, Santiago Abascal, per denunciar la «negligència» del Govern per haver actuat «tard» i «malament». El president d’extrema dreta va arremetre contra l’Executiu acusant-los d’utilitzar la crisi de coronavirus per repartir-se «el seu botí» en el poder. No obstant, va mostrar el seu recolzament la pròrroga de l’estat d’alarma durant 15 dies més. 

Segons va assenyalar Abascal, la precària situació del personal sanitari i la situació del sistema sanitari, a punt del col·lapse segons la seva opinió, es deu a la falta de prevenció del president del Govern, Pedro Sánchez, que va desatendre les recomanacions del seu partit. En aquest sentit, va apuntar la necessitat de cessar el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón,  i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, per poder recuperar el «crèdit» del Govern.

Per a Vox hi ha, actualment, tres preocupacions: la sanitària, l’econòmica i la política. Respecte a la primera, va demanar a Sánchez més quantitats de material sanitari. Per a la segona, va aplaudir les mesures aprovades pel Consell de Ministres, però va exigir un nou bloc de mesures. Finalment, va defensar l’existència d’una crisi política protagonitzada per la presència del líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, que va qualificar de «totalitarista perillós», en el Govern. Referent a això, va demanar també el cessament del vicepresident segon. 

Abascal també es va referir a Catalunya per sol·licitar al cap de l’Executiu la destitució de Quim Torra com a president de la Generalitat fent ús de l’article 155 de la Constitució. Una decisió que, va afirmar, s’ha de prendre després de l’actitud mantinguda durant els últims dies pel dirigent de JxCat. 

Retrets als populars

Notícies relacionades

El portaveu ultra al Congrés, Iván Espinoso de los Monteros, també va acusar el PP de tenir «por» davant de la crisi i de no atrevir-se a confrontar amb el Govern. Segons va assegurar, els votants del partit d’extrema dreta els van trucar per ser oposició i aquest és el paper que jugaran. «A vostès els va bé sentir alguna cosa més que aplaudiments», els va etzibar als membres de l’Executiu.

En aquesta tasca que, va afirmar, està exercint el seu partit, va retreure a socialistes i morats que la crisi del coronavirus hagi agafat Espanya «sense els deures fets» i els va demanar adoptar noves mesures econòmiques, entre les quals va destacar la paralització immediata de les subvencions a partits polítics, sindicats i patronals. Referent a això va apuntar que «aquest Govern és com l’òrgan digestiu d’un bebè: molta gana en un extrem i cap responsabilitat en l’altre».