CORONAVIRUS

El PP recolza el decret, però critica la gestió del govern

Populars, Vox i Cs recolzen la mesura i ataquen els socis de Sánchez

casado-egea

casado-egea / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP ha carregat contra Pedro Sánchez per la gestió de l’estat d’alarma pel coronavirus i les discrepàncies sorgides entre Podem i el PSOE per aquest assumpte al consell de ministres. Malgrat això, populars, Cs i Vox han donat el seu recolzament al decret, alhora que han atacat els socis del PSOE.

«Sánchez té més lleialtat en el PP que en els seus socis. No es pot exigir unitat a l’oposició quan el govern està dividit», ha clamat Pablo Casado. «Una vegada més, no ha estat a l’altura», ha etzibat el líder popular, i ha entrat en la «improvisació i la incapacitat de reacció» del govern de coalició. «Celebro que Pedro Sánchez hagi exclòs, aparentment, separatistes i comunistes de la gestió d’aquesta emergència», ha comentat Santiago Abascal, que havia ofert el seu suport al president per «escapar del miserable xantatge comunista i separatista».

Notícies relacionades

Tant el PP, com Vox i Cs van reservar la majoria de dards per a Pablo Iglesias, Quim Torra i la resta d’aliats del PSOE. Casado va denunciar que el govern català i basc havien «desafiat» l’Estat i va remarcar la «deslleialtat» del president. 

«Ciutadans és un partit lleial i amb sentit d’Estat, al contrari que els socis de Sánchez», ha apuntat Inés Arrimadas, després de prendre possessió com a presidenta taronja. En la línia dels últims dies, la nova líder de la formació ha tornat a allargar la mà en aquesta situació excepcional. «És evident que s’haurien d’haver fet les coses d’una altra manera i que s’hauria d’haver actuat molt abans. Però en aquesta etapa d’autèntica emergència serem, com sempre, una oposició d’Estat, lleial, que sempre posarà els interessos dels espanyols per sobre dels interessos de partit».