Coronavirus: Els Reis donen negatiu

La Casa del Rei informa que les proves no han detectat que Felip i Letícia estiguin encomanats

La Reina va passar divendres diverses hores amb la ministra Irene Montero, que sí que ha donat positiu

20200313 480248 reyesge 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Els reis Felip i Letícia han donat negatiu en el test del coronavirus. El cap d’Estat i la seva dona es van fer ahir la prova al saber que la ministra d’Igualtat, Irene Montero, havia donat positiu. La Reina va passar diverses hores amb Montero divendres passat, perquè totes dues van participar en una reunió de treball amb l’Asociación para la Prevención, Reinserción y Atención de la Mujer Prostituida (APRAMP).

Segons ha informat la Casa del Rei en un comunicat, Letícia «romandrà sense activitats i es farà els controls periòdics de presa de temperatura requerits en aquestes situacions». Felip VI va cancel·lar ahir una audiència que tenia amb la secretària general del Consell d’Europa, Marija Pejcinovic, per prudència i per conèixer si havia sigut encomanat.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que tots dos van ser dimecres a París, amb el president francès, Emmanuel Macron, i la seva dona, Brigitte, durant diverses hores. El cap d’Estat del país veí el va convidar a celebrar a la capital el dia internacional de les víctimes del terrorisme i van dinar junts al palau de l’Elisi. 

L’Elisi havia reforçat ja per a aquell dia les mesures de protecció entorn de Macron després que s’hagués confirmat que el ministre de Cultura, Frank Riester, estava encomanat i que hi havia sospites que també ho pugui estar el cap de gabinet de Macron. Malgrat això, Macron va decidir mantenir l’acte de les víctimes del terrorisme pel seu simbolisme, al ser la primera vegada que França commemora aquesta jornada de record dels afectats, que la Unió Europea va instaurar l’11 de març pels atemptats que es van cometre a Madrid aquell dia el 2004.