ELS COMPTES CATALANS

Els comuns arrenquen 2,5 milions més per a escoles de música

La partida pressupostària augmenta el 17,2%

«Volem que sigui un canvi de tendència després d'una dècada de retallades», explica el diputat Marc Parés

zentauroepp51399555 reunio aragones191216103652

zentauroepp51399555 reunio aragones191216103652 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els comuns han arrencat 2,5 milions més per a escoles de música. A una setmana de la votació dels pressupostos en la Generalitat al Parlament, la confluència ha aconseguit pactar un augment d’un 17,2% en aquesta partida.

Després de la negociació dels comptes catalans, els comuns han aconseguit en el temps de descompte un parell de partides més: la setmana passada van acordar amb el Govern català destinar els 72 milions d’euros que arribaran a Catalunya després de la flexibilització del dèficit a vivenda, serveis socials, indústria i cultura. I ara, a una setmana de votació dels comptes, han aconseguit 2,5 milions per a escoles de música, que sortiran d’altres partides.

Des de Catalunya en Comú Podem assenyalen que això representa un 17,2% en l’àmbit general, però un 50% en el concret de les escoles de música. La partida inicial era de 12 milions d’euros, dels quals 7 milions anirien a conservatoris i 5 a escoles de música, que ara passaran a 7,5.

Notícies relacionades

Els comuns esperen que, malgrat la pandèmia del coronavirus, finalment es puguin aprovar uns nous comptes catalans, prorrogats des del 2017. «Volem que sigui un canvi de tendència després d’una dècada de retallades», explica el diputat Marc Parés, que celebra que finalment s’hagi acceptat la seva reivindicació. Si el 2010 la Generalitat destinava 30 milions a aquesta àrea, amb la crisi van caure en picat, fins a gairebé l’extinció el 2015.

La confluència d’esquerres havia presentat una esmena als pressupostos per la qual demanaven 3 milions per a escoles de música. Finalment, el Govern en concedirà 2,5, que sortiran d’altres partides. Parés destaca que havia sigut un dels àmbits en els quals havien impactat més les retallades. Després que durant anys havien sigut les famílies i els ajuntaments els que assumissin el pes en aquest àmbit, Parés defensa que ha arribat el moment de tornar a avançar un finançament tripartit, amb la Generalitat al capdavant.