Arrimadas es resisteix a integrar el corrent crític

Ciutadans ajorna el congrés intern previst per al cap de setmana per la crisi del coronavirus

Els nous integrants de l'executiva prendran possessió dissabte de manera telemàtica o en un acte tancat

zentauroepp52457761 igea arrimadas200224162836

zentauroepp52457761 igea arrimadas200224162836 / Nacho Gallego

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Ciutadans està a punt d’acabar el llarg procés de renovació intern que va començar el novembre passat, amb la dimissió d’Albert Rivera. Aquest cap de setmana, Inés Arrimadas va guanyar de manera clara les primàries contra Francisco Igea, amb el 76,91% dels vots dels militants. El líder del corrent crític, i també vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, va aconseguir el 22,32% i Ximo Parici, un afiliat valencià, el 0,74%. Ara, la nova presidenta ha de decidir si incorpora a l’executiva algun dels integrants de l’equip d’Igea. En els seus missatges del primer dia no va obrir la porta als crítics. «El senyor Igea i tots els altres ja estan integrats a Ciutadans», va afirmar quan els periodistes li van preguntar sobre una possible incorporació. «El més important d’aquestes primàries és escoltar la militància [...]. La veu [de la militància] ha sigut claríssima, però tots són companys i necessaris per al futur», va dir.

Igea ja va dir durant la campanya interna que no estarà a la direcció, tot i que Arrimadas l’hi proposi, però no tanca la porta que els seus col·laboradors es puguin integrar en aquest òrgan. «Jo només parlo per mi», va afirmar en una roda de premsa, que va oferir ahir a Valladolid.

Presa de possessió dissabte

La portaveu de Cs al Congrés acabarà de concretar qui l’acompanyarà a la cúpula (amb la diputada del Parlament Marina Bravo com a secretària general) en els pròxims dies. La gestora, que encara condueix la formació de manera interina, va decidir ahir a la tarda ajornar l’assemblea general (congrés) del partit, que estava prevista per al cap de setmana que ve, per la crisi del coronavirus. Era l’acte per entronitzar la nova presidenta i tancar els documents d’estratègia i estatuts per aquesta nova etapa. Fonts d’aquest òrgan van concretar que ho fan «per raons de precaució, responsabilitat i prudència sanitària». 

Els nous integrants de l’executiva (a la qual ara per ara Arrimadas no hi ha sumat cap crític) prendrà possessió (de manera telemàtica o presencial, en un acte tancat) dissabte davant del president del Consell General i de la gestora, Manuel García Bofill. En total, a l’assemblea general estava previst que hi assisteixin unes 700 persones. 

La Junta de Castella i Lleó

Notícies relacionades

Igea va assegurar que encaixa la derrota, però que ell i el seu equip no canviaran «d’opinió, però sí d’actitud», fent referència a la manera de manifestar les discrepàncies. El vicepresident de la Junta ha sigut molt crític amb el model centralitzat del partit, va censurar el veto a Pedro Sánchez i, després de la patacada, va lamentar la falta d’autocrítica. Tampoc era partidari de la coalició  que Cs ha segellat amb el PP per anar junts a les eleccions a Euskadi a l’abril. Ara, Igea considera que s’ha de «deixar treballar» a Arrimadas perquè obtingui els «millors resultats». Ell se centrarà a treballar pel «bon acord» segellat entre el seu partit i els populars a Castella i Lleó, on és vicepresident. 

Melisa Rodríguez, que estarà a la nova cúpula d’Arrimadas, va retreure a Igea que hagi passat «tant de temps a les televisions criticant els òrgans del partit».