Vox arremet contra les manifestacions del 8-M: «Són un aquelarre»

Abascal acusa Sánchez que durant el seu mandat han augmentat les violacions sexuals

Monasterio assegura que les mobilitzacions són per demanar més diners per a les «paradetes»

undefined52684474 graf3383  madrid  08 03 2020   el l der de vox  santiago aba200308130138

undefined52684474 graf3383 madrid 08 03 2020 el l der de vox santiago aba200308130138 / Javier Lizon

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El partit d'extrema dreta ha elegit el Dia internacional de la Dona per realitzar la seva  Assemblea General i centrar tots els seus atacs en el feminisme i en les manifestacions que se celebren al llarg de tot Espanya aques 8-M per reivindicar la necessitat de més igualtat. Un plantejament que els de Santiago Abascal no només no comparteixen sinó que hi carreguen en contra titllant d' «aquelarre» les mobilitzacions feministes que tindran lloc aquest diumenge. 

«El consens progre voldria que les dones de Vox avui no fóssim aquí, ens voldrien en la seva manifestació, en el seu aquelarre, cridant contra l'estat opressor o reclamant més subvencions per a les seves paradetes», ha sentenciat la presidenta madrilenya del partit ultra, Rocío Monasterio, en Vistalegre, on se celebra l'assemblea del partit.  Segons ha defensat, el feminisme radical busca construir dones «submisses en la seva agenda ideològica, recolzant lleis totalitàries que trenquen el principi d'igualtat, callades davant discriminacions masclistes d'altres cultures com l'islam». 

«Milions d'espanyoles han dit 'prou' a les imposicions progres i ben aviat serem moltes més perquè el sentit comú és imparable. No hi ha dona més librefortaintel·ligent autònoma que la dona espanyola», ha clamat la diputada parlamentària madrilenya davant d'una plaça de toros considerablement més buida que en altres ocasions.

Lle de violència sexual

Abascal ha centrat les seves crítiques en el president del Govern, Pedro Sánchez, al qual ha acusat que durant el seu mandat han augmentat les violacions sexuals. En aquest sentit, ha assenyalat que la llei de violència sexual aprovada pel Consell de Ministres durant la setmana passada només busca «que les dones arribin a casa soles i borratxes mentre baixen la pena als violadors», amb referència al missatge publicat a Twitter des del ministeri d'Igualtat. 

La #LeyLibertadSexual quiere donar seguretat i protecció a les mujeres.Queremos que el crit feminista "Sola i borratxa, vull arribar a casa" es converteixi en una realitat per deixar de viure amb por. Els drets de les dones mai més es perdran en carrerons foscos. pic.twitter.com/zR2HqlLOUN— Ministeri d'Igualtat (@IgualdadGob) March 3, 2020

 

«Senyor vicepresident i consort -ha dit Abascal en referència a Pablo Iglesias e Irene Montero- no hi ha motiu per emborratxar-se només i si un es passa, sempre hi ha un amic, un company o, com diuen ells, un aliat, perquè l'acompanyi a casa», ha sentenciat. 

Dia per oblidar

Notícies relacionades

Tot seguit, la secretària general del grup parlamentari en el Congrés, Macarena Olona, ha carregat contra la cançó internacionalment popular arran de les protestes a Xile, 'El violador ets tu'. «L'home no viola, viola el violador. L'home no mata, mata l'assassí. L'home no maltracta, maltracta el maltractador i l'home no humilia, humilia el covard», ha assegurat la parlamentària abans de remarcar que Vox és «l'única alternativa per dir avui aquí alt i clar: 'El violador no ets tu per ser home'«.

Més dur s'ha mostrat el secretari general del partit, Javier Ortega Smith, que ha demanat oblidar la data del 8 de març perquè, lluny del feminisme, aquell dia va començar la revolució russa. «El 8 de març és una data a oblidar perquè el 1917 va començar la revolució russa i des d'aleshores més de 100 milions de persones han perdut la vida per una de les ideologies més denigrants, més totalitàries. Avui continuem patint la xacra del comunisme», ha corejat. 

Temes:

Vox