INDAGACIONS SOBRE L'EXCAP DE L'ESTAT

El jutge de l'Audiència Nacional demana a la fiscalia suïssa dades de la investigació a Joan Carles I

García Castellón estudia reobrir el cas de les gravacions del comissari Villarejo a Corinna zu Sayn-Wittgenstein que esquitxen el rei emèrit

undefined48382559 graf226  madrid  29 05 2019   el rey juan carlos saluda dura190602192334

undefined48382559 graf226 madrid 29 05 2019 el rey juan carlos saluda dura190602192334 / JuanJo Martin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El jutge demana a la Fiscalia suïssa informació sobre la suposada donació del Rei emèrit a Corinna el 2012

El jutge de l’Audiència Nacional  Manuel García Castellón ha sol·licitat a la fiscalia de Suïssa informació sobre la investigació de la suposada donació milionària del rei Joan Carles I al seu examant Corinna zu Sayn-Wittgenstein el 2012. Segons va avançar ‘El País’ i han confirmat a Europa Press fonts jurídiques, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 ha demanat la informació per estudiar si reobre el cas de les gravacions en les quals l’empresària va apuntar que l’excap de l’Estat té comptes al país helvètic.

La peça denominada ’Carol’ del ’cas Tàndem’ que investigava aquestes converses, oberta a mitjans del 2018, es va arxivar provisionalment dos mesos després a causa de la falta de proves i de la inviolabilitat de Joan Carles I en el moment dels fets.

Notícies relacionades

Els àudios difosos els va gravar el 2015 el comissari jubilat José Manuel Villarejo, a presó provisional, i contenien una conversa de Sayn-Wittgenstein amb l’empresari Juan Villalonga. Ella afirmava que el Monarca emèrit havia cobrat comissions per la negociació de l’adjudicació a una Unió Temporal d’Empreses (UTE) espanyola de les obres de l’AVE  a la Meca i assenyalava la dona d’un difunt traficant d’armes com l’encarregada de repartir-les.

Prèviament a la decisió del jutge de l’Audiència Nacional, la Fiscalia Anticorrupció espanyola havia enviat una comissió rogatòria a la fiscalia suïssa perquè li faci arribar dades de la investigació sobre aquesta suposada donació de Joan Carles a Sayn-Wittgenstein.