BROMA DESAFORTUNADA

Un jutge cita com a imputat Toni Soler per un gag a TV-3 sobre els mossos

La Fiscalia va interposar una denúncia per un delicte contra les institucions de l'Estat per injúries greus als policies

El presentador d''Està passant' i dos col·laboradors van comparar els agents amb gossos després de les càrregues per la sentència del procés

undefined40076018 television  programa esta  passant  con  toni soler   06 09 180419171445

undefined40076018 television programa esta passant con toni soler 06 09 180419171445 / JORDI PLAY

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutge ha citat com a imputat per un delicte contra les institucions de l’Estat el director del programa ‘Està passant’ de TV-3, Toni Soler, i dos col·laboradors seus, per un gag en què es comparaven els Mossos amb gossos, arran de les càrregues en les protestes per la condemna a la cúpula del procés.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) ha citat el pròxim 24 de març com a investigats Soler i els dos col·laboradors d’aquest programa d’humor, Magí García i Jair Domínguez.

El jutge investiga el director d’’Està passant’ i dos dels seus col·laboradors arran d’una denúncia que va interposar la Fiscalia per un presumpte delicte contra les institucions de l’Estat, en la seva modalitat d’injúries greus als cossos i forces de seguretat, per un gag seu del 16 d’octubre passat, del qual Soler es va disculpar posteriorment en directe.

Injúries als mossos

El cas va néixer de la denúncia que sindicats dels Mossos d’Esquadra van presentar pel gag, ja que van considerar que injuriava el cos de la policia catalana.

En el programa d’humor vespertí es van emetre el 16 d’octubre de l’any passat, dos dies després que es notifiqués la sentència del procés, imatges d’un gos amb una gorra de policia, així com amb casc d’antiavalots i una llançadora de foam, en un gag que jugava amb l’equívoc suscitat per la similitud fonètica entre les paraules ‘gossos’ i ‘mossos’.

Entre diversos insults als «gossos», els comentaristes del programa criticaven que, en comptes de protegir-te, un gos «et lladra, et mossega o, encara pitjor, et dispara bales de foam o pilotes de goma».

Ferits per bales de foam

Notícies relacionades

El gag es va emetre a TV-3 coincidint amb la polèmica generada per l’actuació de la policia en els disturbis ocorreguts en les manifestacions de protesta contra la condemnes als líders independentistes, que es van saldar amb nombrosos ferits, molts dels quals, per pilotes de goma o projectils de precisió.

Després de l’emissió del programa, la Trisindical de los Mossos –que agrupa el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME)–, així com l’Associació de Comandaments de Policia de Catalunya (COPCAT) van denunciar el gag davant de la Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona, ja que van considerar que no estava emparat pel dret a la llibertat d’expressió.