cas sota investigació

Marlaska evita concretar si ja ha contestat al jutge del 'cas Delcy'

«Al trobar-se judicialitzat, qualsevol informació l'ha de donar l'autoritat judicial; nosaltres col·laborem amb el conjunt d'institucions», assenyala el ministre de l'Interior

marlaska-abalos

marlaska-abalos / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha evitat concretar aquest dilluns si ja s’ha contestat la petició d’informació del Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid que investiga el viatge a Espanya de la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, una petició d’informació que, ha dit de manera general, s’atendrà com es fa amb altres de similars remeses des dels òrgans judicials.

«Nosaltres ens dediquem, com a  Ministerio de l’Interior, a donar compliment de totes les peticions d’informació que ens dirigeixi qualsevol autoritat judicial, només faltaria», ha assegurat Grande-Marlaska a preguntes de la premsa després de presentar a Interior l’informe del 2019 de persones desaparegudes.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Madrid, Antonio Serrano-Arnal, va començar a investigar formalment el 27 de febrer si es va cometre algun delicte en la trobada que va mantenir la matinada del 20 de gener a l’aeroport de Madrid-Barajas el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez.

Imatges difoses pel vigilant de seguretat 

Entre les primeres diligències, ha sol·licitat al Ministeri de l’Interior que aporti el protocol d’arribada de passatgers a l’aeroport de Barajas. Grande-Marlaska s’ha remès al Jutjat d’Antonio Serrano-Arnal i al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) perquè entén que són ells els que han de donar novetats, si n’hi hagués, sobre l’evolució de la investigació.

Notícies relacionades

«En aquest cas, al trobar-se judicialitzat, qualsevol informació l’ha de donar l’autoritat judicial; nosaltres col·laborem amb el conjunt d’institucions, en aquest cas del Poder Judicial», ha assenyalat el titular de l’Interior. El jutge Serrano-Arnal va demanar la setmana passada a Interior un informe que expliqui quina és la normativa de funcionament de l’aeroport, així com qui són els funcionaris i encarregats responsables de dur a terme el protocol per atendre l’arribada de mandataris. Barajas compta amb una comissaria pròpia i a les instal·lacions treballen agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, a més de seguretat privada.

El magistrat ha pres també la declaració jurada davant de notari del vigilant de seguretat privada sancionat per la seva empresa per difondre’s imatges que va presenciar la reunió i que assegura que Delcy Rodríguez «va trepitjar terra Schengen i va introduir dos carros de maletes a Espanya», ja que es tracta d’un document que forma part de la querella presentada per Vox, segons van apuntar fonts jurídiques consultades per Europa Press. Aquest jutge de plaça de Castella, que ja tenia en el seu poder les querelles de Vox i Laócratas, ha acordat agrupar-les totes en una, després que el PP també demanés investigar la trobada entre Ábalos i Delcy Rodríguez.