GOVERN

Sánchez ofereix la sanitat pública com a garantia contra el coronavirus

El president anuncia que aquest dimarts el Consell de Ministres aprovarà la llei d'educació

«Ja sabem el final de la política de l'ull per ull: tots cecs», diu en recolzament al diàleg a Catalunya

sanchez / periodico

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Avui el president del Govern, Pedro Sánchez, ha ofert el caràcter universal del sistema públic de salut espanyol com a garantia contra l’avenç del coronavirus. «Tenim la confiança que construeix la unió de tots els ciutadans entorn d’un sistema de sanitat públic i remarco ‘públic’, perquè això garanteix la protecció de la salut de tots els ciutadans amb independència de la condició econòmica que tinguin», ha dit Sánchez en un acte preelectoral del PSOE a Euskadi.

El president s’ha referit a la «cooperació lleial» que hi ha entre el Govern i tots els governs autonòmics i ha demanat estar atents a «les informacions i recomanacions» dels científics ja que «en aquest tipus de crisi, no compten la ideologia ni les opinions, sinó la ciència i el coneixement», ha afirmat.

  

Pedro Sánchez ha participat al Palau de Congressos d’Europa de Vitòria-Gasteiz en un acte de precampanya electoral per acompanyar la candidata socialista a lehendakari, Idoia Mendia, en les eleccions del 5 d’abril.

També ha aprofitat la intervenció per anunciar que dimarts que ve el Consell de Ministres aprovarà el projecte de nova llei educativa «que no només acabarà amb la ‘llei Wert’, sinó que donarà un avenç al nostre sistema apostant per la digitalització». També s’ha referit a l’aprovació aquest dimarts de la llei de llibertat sexual del ‘sí és sí’ que «garanteixi els nivells de protecció i seguretat de les nostres dones» i ha apel·lat a tots els ciutadans, dels dos sexes, a participar en la manifestació del 8-M.

Notícies relacionades

En clau preelectoral basca el president del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que el seu govern complirà l’Estatut basc i ha remarcat que el diàleg en matèria territorial «s’obrirà pas» i que la «concòrdia vencerà» contra els «obstacles i les travetes».

Sense citar directament la tensió independentista a Catalunya i el procés de diàleg obert amb la Generalitat, Sánchez ha dit que cal deixar enrere els últims deu anys, en què «les ofenses es responien amb ofenses i els greuges, amb greuges», perquè «ja sabem el final de la política d’ull per ull: tots cecs». En aquest sentit, ha ofert un model «inclusiu i integrador» contra el de «els dels dos extrems, que continuen intentant alimentar el conflicte».