consell per la república

Així serà l'acte de Puigdemont a Perpinyà

L'organització preveu reunir almenys 70.000 persones aquest dissabte al Parc de les Exposicions

48898601 60

48898601 60

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’acte de Carles Puigdemont d’aquest dissabte a Perpinyà (Parc de les Exposicions) comptarà, a més de discursos polítics, amb actuacions castelleres, musicals i un vídeo amb la participació dels polítics presos. L’esdeveniment del Consell per la República, que estarà conduït per les actrius Loll Bertran i Carme Sansa, començarà a les 12 del migdia. No obstant, vint minuts abans ja hi ha programada una actuació castellera.

Més tard, serà el torn per a les intervencions de Joan Lluís Lluís, delegat en la Catalunya Nord del Consell per la República, els exconsellers Clara Ponsatí i Toni Comín i, finalment, el de l’expresident Carles Puigdemont. 

Tot seguit s’emetrà un vídeo titulat ‘Les veus de la repressió’ amb la participació dels polítics presos Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com Marta Rovira, Lluís Puig, Valtonyc o membres de CDR presos el 23-S, entre d’altres. La música també serà present en l’acte polític a través de les actuacions de Lluís Llach, Roger Mas i Jacquet

«Les veus de l’exili i la repressió»

L’organització preveu mobilitzar almenys 70.000 persones fins a Perpinyà.  Des de l’organització remarquen que l’acte permetrà «celebrar la victòria de la immunitat» per a Puigdemont, Comín i Ponsatí, però alhora criticar que Junqueras continua encara «sota la bota de la injustícia espanyola». «Serà un acte amb totes les veus de l’exili i la repressió», diu l’organització.

Notícies relacionades

La mobilització es preveu massiva i hi haurà fortes mesures de seguretat per entrar al recinte. Per exemple, els pals de les banderes han de ser de plàstic. A més, es tallaran dues carreteres durant tot el dia perquè aparquin els gairebé 600 autobusos que hi ha confirmats.

L’acte que porta com a títol ‘La República al centre [del món]’, serà una prova de foc per al Consell, però també per a la ciutat. Fa dies que no queden hotels disponibles, ni a Perpinyà ni als voltants, i aquest dissabte moure’s per la ciutat serà complicat.