EL LABERINT CATALÀ

Mas demana que no es digui que Puigdemont serà president

Sol·licita a JxCat que ho aclareixi «perquè ningú es pugui sentir enganyat»

«Una cosa és el que vols i una altra el que acaba passant», diu sobre la seva candidatura

zentauroepp50966470 primer pla del president de la generalitat  quim torra  conv200221223344

zentauroepp50966470 primer pla del president de la generalitat quim torra conv200221223344 / Gerard Artigas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Artur Mas considera que si Carles Puigdemont decideix encapçalar la candidatura de JxCat en les pròximes eleccions autonòmiques hauria d’explicar que no podrà ser president, «perquè ningú es pugui sentir enganyat».

En una entrevista aquest diumenge a l’emissora RAC-1, Mas ha assegurat que «Puigdemont no podrà exercir de president i soc partidari que s’expliqui».

«En el cas que vagi en una llista electoral s’ha de dir des del primer moment perquè ningú es pugui sentir enganyat», va precisar

Mas ha reiterat, com ja va fer ahir a la nit a TV-3, que «no lluitarà» per ser candidat en les pròximes eleccions catalanes. «No és el meu desig ni la meva prioritat», ha agregat. L’expresident va participar en el programa ‘FAQS’ al costat de Jordi Sànchez, que va aprofitar un permís de la presó.

Mas també ha afirmat que la seva formació ha «de buscar una solució» que no passi per ell, tot i que ha matisat: «Una cosa és el que vols i una altra la que acaba passant».

Mas també ha al·ludit a la situació d’inhabilitació de Quim Torra, i diu d’ell que «ha posat la seva presidència en mans del Suprem», si bé ha precisat que «no és l’únic» perquè això també ho han fet Carles Puigdemont i ell mateix.

La pancarta de Palau

L’expresident de la Generalitat, que aquest diumenge ha deixat d’estar inhabilitat després de complir tres anys per la condemna del 9-N, ha confessat que ell sí que hauria despenjat del balcó de la Generalitat, la pancarta que ha conduït a la inhabilitació de Torra: «Sí, soc diferent del president Torra. A mi m’hauria agradat fer com ell, no despenjar-la. Però moltes vegades el que t’agrada no és el que acabes fent».

Notícies relacionades

Davant de la reunió dimecres que ve a Madrid de la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, Mas diu que és «escèptic» sobre els resultats «i sobre la possibilitat d’aconseguir una solució» perquè assegura que «ara estem en un pou de desconfiança total».

El també dirigent de l’antiga CDC compara, en aquest context, el treball fet per ERC amb el dels nacionalistes en els anys passats: «Sembla que vulgui tornar a reproduir el patró de CiU, per la manera que té d’actuar a Madrid».