Violència de gènere

El senador de Vox denunciat per presumpte maltractament vol recuperar l'acta: «Va ser un moment de vulnerabilitat»

zentauroepp52370672 juan ros alcaide200220102250

zentauroepp52370672 juan ros alcaide200220102250 / Reduan

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El senador de Vox per Ceuta denunciat per presumpte maltractament a la seva dona, Juan Ros, ha dirigit un escrit a la presidència del Senat en el qual assegura que no renunciarà a l’acta de parlamentari, tal com ell mateix va comunicar la Cambra dijous passat després que el denunciessin dimecres davant la Guàrdia Civil.

En l’escrit exposa que va presentar aquella renúncia «de manera apressada, en un moment de vulnerabilitat»; es declara innocent i assegura que les acusacions són falses, i per això no renunciarà a l’acta de senador per «la confiança, l’afecte i el respecte que sempre ha tingut dels ciutadans».

Notícies relacionades

Fonts parlamentàries han explicat que la renúncia a l’escó té efectes immediats i que el senador ha sigut donat de baixa. En qualsevol cas, els escrits que ha dirigit a la presidència seran revisats per la Mesa del Senat en la seva reunió d’aquest dimarts.

Vox va suspendre de militància el senador el mateix dimecres a la nit després que la Guàrdia Civil notifiqués els fets al Jutjat de Violència contra la Dona número 1 de Màlaga (Ros és senador per Ceuta, però viu a la ciutat andalusa).