GREMI INDIGNAT

Sindicats i associacions policials critiquen Irene Montero per la seva frase sobre la policia i la minifaldilla

Sindicats i associacions insten Marlaska a corregir la seva companya de Gabinet per haver assegurat que a les víctimes de delictes sexuals se'ls pregunta per la seva indumentària

La ministra de Igualdad, Irene Montero, durante su intervención en la presentación de la proyección del documental ’La mujer que soñaba con números’ en la Biblioteca Nacional coincidiendo con los actos que celebran el Día Internacional de la Mujer y la Niña en la Ciencia (11 de febrero), en Madrid (España) a 13 de febrero de 2020.

La ministra de Igualdad, Irene Montero, durante su intervención en la presentación de la proyección del documental ’La mujer que soñaba con números’ en la Biblioteca Nacional coincidiendo con los actos que celebran el Día Internacional de la Mujer y la Niña en la Ciencia (11 de febrero), en Madrid (España) a 13 de febrero de 2020. / Ricardo Rubio (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
EFE

Sindicats policials i associacions de guàrdies civils han instat aquest dilluns el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, a corregir la seva companya de gabinet Irene Montero per assegurar que quan una dona víctima d’un delicte sexual denuncia els policies li pregunten «si anava vestida amb minifaldilla».

Montero va fer aquestes declaracions divendres passat en una entrevista al programa d’Ana Rosa, a Telecinco, on va assegurar: «La situació que ens estem trobant és que quan una dona denuncia se li pregunta si anava vestida amb una minifaldilla i que, potser per això anava provocant».

En aquell moment, la periodista li va retreure les seves paraules i li va replicar que això «ja no passa, que això passava fa temps», i la ministra d’Igualtat va contestar de nou: «És clar que passa i, per desgràcia, en el nostre sistema judicial falta molta perspectiva de gènere».

Sindicats policials i associacions de guàrdies civils es mostren molt molestos per aquestes afirmacions, que qüestionen la feina dels centenars d’agents que diàriament atenen les dones víctimes de violència sexual o de maltractament.

Per això, algunes organitzacions han demanat al ministre de l’Interior que corregeixi la seva companya de Govern i li expliqui com treballen les forces de seguretat amb aquestes dones.

Petició de dimissió

Més dura ha sigut la Unió Federal de Policia (UFP), que assegura que la ministra Montero hauria de dimitir perquè desconeix el que diàriament «fan centenars de dones i homes a la policia i la Guàrdia Civil per ajudar amb enorme professionalitat» les dones que han sigut víctimes de delictes sexuals o de maltractaments.

«Ho diuen elles i també les associacions que treballen amb aquestes dones», ha assegurat a Efe el portaveu de l’UFP, José María Benito, per a qui les paraules de la ministra d’Igualtat,  Irene Montero, obeeixen «a la ignorància, a un discurs ranci i al desconeixement absolut», i ha reblat: «El ministre Marlaska ha de sortir a la palestra i corregir la ministra».

En aquesta línia, fonts del Sindicat Unificat de Policia (SUP), en declaracions a Efe, han aconsellat Montero que s’informi de la situació i que, si de veritat vol millorar l’atenció a les dones maltractades o que són víctimes de delictes sexuals, doti de més mitjans humans i materials els efectius. 

«En algunes províncies hi ha un policia per atendre unes 50 o 60 dones víctimes de violència masclista», han emfatitzat des del SUP. També les associacions de guàrdies civils han sortit al pas de la frase de Montero. Des de l’Associació Pro Guàrdia Civil (APROGC) li exigeixen una rectificació immediata perquè aquesta afirmació és «mentida».

Indicacions d’Interior 

Notícies relacionades

«Els agents segueixen escrupolosament les instruccions del Ministeri de l’Interior per a la valoració i investigació dels fets», han incidit des de l’APROGC, mentre que des de l’Associació Unificada de Guàrdies Civils han animat Montero a denunciar els casos dels quals parla.

«Si sap d’algun cas, que el posi en coneixement de les autoritats, ja que les forces de seguretat compten amb protocols interns molt garantistes i si hi ha alguna fallada s’ha de corregir», ha explicat a Efe el portaveu de l’AUGC, Juan Fernández.