07 d’abr 2020

Anar al contingut

DESPRÉS DEL PRÒXIM PLE

Marta Pascal deixa l'escó al Senat per les seves discrepàncies amb JxCat

L'excoordinadora del PDECat pren la decisió «per voluntat pròpia» i creu que fa «el que toca» per «coherència»

Ara per ara no té sobre la taula desvincular-se de la formació

ACN

Marta Pascal deixa l'escó al Senat per les seves discrepàncies amb JxCat

DANNY CAMINAL

L’excoordinadora del PDECat Marta Pascal deixarà l’escó al Senat després del pròxim ple, previst per a aquesta setmana. Segons ha anunciat en una entrevista amb TV-3, Pascal ja va comunicar diumenge la seva decisió al president de la formació, David Bonvehí, i aquest dilluns ho ha fet amb Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Lluís Cleries, que exerceix de portaveu a la Cambra alta.

«Crec que faig el que toca», ha manifestat Pascal, que ha dit que pren aquesta decisió «per voluntat pròpia» i seguint la seva «coherència i principis». Amb tot, ha dit que, ara per ara, no té sobre la taula desvincular-se de la formació. Pascal, que va ser elegida senadora per designació autonòmica pel Parlament, ha manifestat que encara exercirà com a senadora en el pròxim ple per no deixar el grup amb «un efectiu menys».

«Crec que no puc continuar posant veu al que és el meu escó com a JxCat al Senat quan tinc aquesta discrepància, que insisteixo, jo visc com a pluralitat, jo visc com a suma, com a manera de sumar més gent en aquest projecte, i en canvi internament es viu com una dissidència, com alguna cosa que resta», ha raonat.

Batet, molest

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, s’ha mostrat molest a les xarxes socials per haver-se assabentat de la renúncia de Marta Pascal com a senadora a través dels mitjans de comunicació. «Pascal és senadora per designació del Parlament a petició de JxCat», ha recordat Batet en un tuit, on afegeix que «hauria agraït» no assabentar-se’n a través dels mitjans.