DESPRÉS DEL PRÒXIM PLE

Marta Pascal deixa l'escó al Senat per les seves discrepàncies amb JxCat

L'excoordinadora del PDECat pren la decisió «per voluntat pròpia» i creu que fa «el que toca» per «coherència»

Ara per ara no té sobre la taula desvincular-se de la formació

43497215 59

43497215 59 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’excoordinadora del PDECat Marta Pascal deixarà l’escó al Senat després del pròxim ple, previst per a aquesta setmana. Segons ha anunciat en una entrevista amb TV-3, Pascal ja va comunicar diumenge la seva decisió al president de la formació, David Bonvehí, i aquest dilluns ho ha fet amb Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Lluís Cleries, que exerceix de portaveu a la Cambra alta.

«Crec que faig el que toca», ha manifestat Pascal, que ha dit que pren aquesta decisió «per voluntat pròpia» i seguint la seva «coherència i principis». Amb tot, ha dit que, ara per ara, no té sobre la taula desvincular-se de la formació. Pascal, que va ser elegida senadora per designació autonòmica pel Parlament, ha manifestat que encara exercirà com a senadora en el pròxim ple per no deixar el grup amb «un efectiu menys».

Notícies relacionades

«Crec que no puc continuar posant veu al que és el meu escó com a JxCat al Senat quan tinc aquesta discrepància, que insisteixo, jo visc com a pluralitat, jo visc com a suma, com a manera de sumar més gent en aquest projecte, i en canvi internament es viu com una dissidència, com alguna cosa que resta», ha raonat.

Batet, molest

El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, s’ha mostrat molest a les xarxes socials per haver-se assabentat de la renúncia de Marta Pascal com a senadora a través dels mitjans de comunicació. «Pascal és senadora per designació del Parlament a petició de JxCat», ha recordat Batet en un tuit, on afegeix que «hauria agraït» no assabentar-se’n a través dels mitjans.