Carme Forcadell no veu «imprescindible» el mediador a la taula de diàleg

L'expresidenta del Parlament ha reconegut que va dubtar «si tots volien diàleg o no»

forcadell bona / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresidenta del ParlamentCarme Forcadell, ha afirmat que no veu «imprescindible» la figura de mediador a la taula de negociació entre els governs espanyol i català i ha reconegut que va dubtar «de si tots volien diàleg o no».

En la primera entrevista que concedeix després del seu primer permís penitenciari, que es va fer dijous passat a la presó de Mas Enric de El Catllar (Tarragona) i reproduïda, llegida no gravada, avui en el programa ‘Via Lliure’ de l’emissora RAC-1, Forcadell ha confessat que es va sentir «molt sola» quan va haver de llegir la declaració unilateral d’independència el 27 d’octubre del 2017. «El 27 d’octubre em vaig sentir molt sola, però també altres dies. S’haurien pogut fer millor moltes coses», ha afirmat Forcadell.

Sobre la taula de diàleg entre el govern espanyol i el català, la primera reunió del qual s’ha fixat per a dimecres que ve, Forcadell ha dit: «Estava desesperada amb la convocatòria de la taula de negociació entre la Generalitat i la Moncloa. Alguna vegada he arribat a dubtar de si tots volien diàleg o no».

«Quan tu dius que vols diàleg, no et dediques a posar pals a les rodes. Jo suposo que cada un ha estat defensant la seva tàctica», ha assenyalat Forcadell, que ha afirmat que no creu que «la figura del mediador que vol Torra sigui imprescindible. Un mediador existeix quan dos no volen negociar».

Sobre els continguts a negociar, l’expresidenta del Parlament opina que «un referèndum d’autodeterminació hauria de ser irrenunciable, perquè la majoria dels catalans hi estan d’acord».

Notícies relacionades

També creu que «el final de la repressió ha de ser un tema clau» perquè «mentre parlem, es debat i es negocia, els fiscals van treballant. Quan no és al Suprem, és a l’Audiència Nacional, al Tribunal de Justícia de Catalunya, al Tribunal de Comptes o a la Junta Electoral.»

Respecte a les pròximes eleccions autonòmiques a Catalunya, Forcadell ha considerat que «s’hauria d’accelerar la convocatòria electoral. No s’hauria de demorar gaire» i ha augurat que després dels resultats que es donin en els comicis veu «molt difícil un pacte entre ERC, PSC i Comuns, perquè el PSC no deixa de ser, per a gaire gent, el partit del 155».