'Cas Tàndem'

L'excap de seguretat d'Iberdrola demanarà la recusació del jutge del 'cas Villarejo' per falta d'imparcialitat

La defensa d'Antonio Asenjo demana també una còpia íntegra d'imatge i so dels tres dies de la declaració

audiencia-nacional

audiencia-nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La defensa d’Antonio Asenjo, que va ser responsable de seguretat d’Iberdrola, demanarà la recusació del magistrat de l’Audiència Nacional que instrueix el ‘cas Villarejo’, Manuel García Castellón, basant-se en la pèrdua de la imparcialitat objectiva que segons el seu parer ha demostrat el jutge durant diversos moments de l’interrogatori al seu client.

Notícies relacionades

Així mateix, en dos escrits presentats aquest dimecres per la defensa, assenyalen que aquesta recusació la demanen d’acord amb la doctrina de la sentència del Tribunal d’Estrasburg en el cas Otegi Mondragón contra Espanya. A més, exigeix que se li entregui una còpia íntegra d’imatge i so dels tres dies de declaració del seu defensat.

Asenjo ha declarat davant de García Castellón pels contractes que es van firmar des de l’elèctrica amb el comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo. Aquests ‘encàrrecs’ haurien servit per espiar directius propis, accionistes ‘díscols’ o empreses que són competència. De moment, el titular del Jutjat d’Instrucció número 6 ha mantingut aquesta peça 17 de la macrocausa ‘Tàndem’ en secret, una cosa de la qual la defensa d’Asenjo s’ha queixat en reiterades ocasions assenyalant que genera indefensió.