Borràs i Rufián escenifiquen el pols sobre el relator al Congrés

Els dos portaveus defensen les seves posicions contràries sobre la figura del mediador

La taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern central segueix sense data

zentauroepp52345971 congreso rufian borras200218130445

zentauroepp52345971 congreso rufian borras200218130445 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Laura Borràs (Junts per Catalunya) i Gabriel Rufián (ERC) han participat aquest matí en l’habitual reunió de la Junta de Portaveus al Congrés i abans d’entrar han atès breument la premsa. En deu minuts s’ha visibilitzat al passadís de la Cambra baixa les diferències sobre el que ha de ser la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern central. Borràs assegura que és una «obligació» que hi hagi un relator que doni compte del que es tracta en aquestes trobades. Segons Rufián, reclamar aquest mediador és afegir «pressió» a una taula que encara no té ni data per a la seva primera reunió.

Notícies relacionades

«Quan un no té res a ocultar i no espera faltar a la seva paraula, no passa res que hi hagi un tercer», ha defensat Borràs davant dels periodistes. La diputada ha destacat que «no és una qüestió de Junts per Catalunya o personal del president [Quim] Torra», sinó una petició votada al Parlament de Catalunya per la majoria independentista. A més, ha afirmat que el Govern espanyol ja «va acceptar» tenir un relator «abans d’aixecar-se de la taula» l’any passat i cal reprendre aquests contactes «en el mateix punt» en què es van deixar. 

«L’hi puc dir 155 vegades»

Rufián, que ha sigut el segon a passar pels micròfons, no ha volgut comentar les paraules de Borràs sobre l’exigència del mediador. «Tot el respecte a l’espai convergent i al seu debat intern», ha respost quan se li ha demanat una anàlisi de la petició de la diputada. Davant de la insistència d’un periodista, Rufián ha respost el mateix i ha afegit l’última vegada: «L’hi puc dir 155 vegades». «Tot el respecte a l’espai convergent i al seu debat intern», ha repetit. El portaveu d’ERC considera que l’important és que es doni pas al diàleg per mirar de resoldre el «conflicte» plantejat a Catalunya i ha reiterat la seva ferma convicció que la reunió de la taula negociadora tindrà lloc la setmana que ve. «Seria contraproduent posar més pressió a la taula, no entraré en les idees i suggeriments de cadascú, em va quedar amb la important, que és deixar enrere la falta de diàleg», ha reiterat.