CANDIDAT ÚNIC

Cs presidirà la comissió de l'Eurocambra en la qual es discutirà el suplicatori de Puigdemont

És en aquesta comissió davant de la qual compareixeran a porta tancada els tres polítics independentistes i en la qual es debatrà sobre els suplicatoris

undefined47607153 madrid 02 04 2019  politica el presidente y candidato de ciu200217161248

undefined47607153 madrid 02 04 2019 politica el presidente y candidato de ciu200217161248

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez ha sigut elegit aquest dilluns president de la comissió d’Assumptes Jurídics (JURI) del Parlament Europeu, la mateixa en què es discutirà la resposta a les peticions de suplicatori remeses pel Tribunal Suprem per extradir a Espanya els tres eurodiputats de JxCAT, l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont i els seus exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí.

És en aquesta comissió davant de la qual compareixeran a porta tancada els tres polítics independentistes i en què es debatrà sobre els suplicatoris, un procés que pot portar mesos i que conclourà amb una recomanació a favor o en contra d’acceptar els suplicatoris.

Amb tot, la decisió final correspondrà al pla del Parlament Europeu, ja que la posició de JURI se sotmetrà en última instància a votació en sessió plenària.

La comissió d’Assumptes Jurídics compta en total amb vuit eurodiputats espanyols, cinc d’ells com a titulars i tres més com a suplents. Els titulars són els socialistes Ibán García i Marcos Ros, els populars Esteban González Pons i Javier Zarzalejos i el mateix Adrián Vázquez. Com a suplents figuren el liberal no inscrit Javier Nart, el socialista Nacho Sánchez Amor i el cap de Vox a l’Eurocambra, Jorge Buxadé.

Vázquez es va incorporar com a eurodiputat l’1 de febrer, quan va poder ocupar un dels escons que van quedar vacants aquesta legislatura per la sortida dels eurodiputats britànics com a conseqüència del ‘brexit’.

No hi havia més candidats

L’eurodiputat de Ciutadans va formalitzar la seva candidatura divendres passat i la comissió europarlamentària l’ha acceptat per aclamació, durant una votació a la qual no s’han presentat més candidats.

El grup d’Els Verds ha demanat per veu de l’eurodiputada Marie Toussaint un ajornament de la votació per comptar amb més temps per examinar i conèixer el candidat, però la presidència interina ha indicat que el reglament no ho permetia i s’ha procedit a la votació.

La Mesa del Parlament Europeu ha de reflectir en la seva composició la de l’Eurocambra, per la qual cosa es comptava ja que la presidència d’aquesta comissió recaigués en el grup de Renovar Europa a què pertany Ciutadans.

Notícies relacionades

La mateixa comissió decidirà dimarts a qui assigna com a ponent de l’informe sobre la petició de suplicatori emesa pel Tribunal Suprem contra l’exconsellera catalana i ara eurodiputada de JxCAT, Clara Ponsatí.

A falta que els eurodiputats prenguin la decisió, fonts parlamentàries apunten que el més probable és que sigui l’eurodiputat búlgar de Conservadors i Reformistes Angel Dzhambazki, encarregat ja dels casos de l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont i el seu exconseller Toni Comín.