després de les eleccions 10-N

Sánchez, Calvo, Montero i Ábalos conservaran el seu escó

La resta de ministres del PSOE renunciaran per dedicar-se exclusivament a les seves carteres

Tots els d'Unides Podem mantindran l'acta de parlamentaris

(I-D) El ministro de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, José Luis Ábalos; la presidenta del PSOE, Cristina Narbona; el secretario general del partido y presidente del Gobierno, Pedro Sánchez;  la portavoz del grupo socialista en el Congreso, Adriana Lastra; la vicepresidenta primera y ministra de la Presidencia y Relaciones con las Cortes y Memoria Democrática, Carmen Calvo; y el ministro de Cultura y Deporte, José Manuel Rodríguez Uribes, durante la reunión de la Comisión Permanente de la Ejecutiva Federal del PSOE, en Madrid (España), a 10 de febrero de 2020.

(I-D) El ministro de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana, José Luis Ábalos; la presidenta del PSOE, Cristina Narbona; el secretario general del partido y presidente del Gobierno, Pedro Sánchez; la portavoz del grupo socialista en el Congreso, Adriana Lastra; la vicepresidenta primera y ministra de la Presidencia y Relaciones con las Cortes y Memoria Democrática, Carmen Calvo; y el ministro de Cultura y Deporte, José Manuel Rodríguez Uribes, durante la reunión de la Comisión Permanente de la Ejecutiva Federal del PSOE, en Madrid (España), a 10 de febrero de 2020. / Marta Fernández Jara (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez / Agencias

El president del Govern, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i els ministres d’Hisenda i Transports, María Jesús Montero José Luis Ábalos, conservaran el seu escó com a diputats, però la resta de ministres de la quota PSOE renunciaran a l’acta per dedicar-se en exclusiva als seus respectius Ministeris, han anunciat fonts socialistes.

Els ministres que van ser a les llistes del PSOE les passades eleccions del 10 de novembre i que renunciaran «aviat» a l’escó, segons precisen fonts de l’Executiu són la vicepresidenta de Transició Energètica, Teresa Ribera, així com els ministres de Justícia, Juan Carlos Campo; Defensa, Margarita Robles; Interior, Fernando Grande-Marlaska; Educació, Isabel Celaá; Agricultura, Luis Planas; Indústria, Reyes Maroto i Ciència, Pedro Duque.

Seran substituïts per altres parlamentaris amb dedicació exclusiva que puguin garantir la seva assistència en cada votació. El mateix passarà amb els secretaris d’Estat que són diputats, han confirmat a Europa Press fonts del Govern.

Notícies relacionades

Quant a Unides Podem, tots els ministres que van ser elegits en les passades eleccions mantindran el seu escó a la Cambra baixa, segons fonts parlamentàries morades. Així, el vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i els responsables de Treball i Consum, Yolanda Díaz i Alberto Garzón, continuaran tenint dret a votar al Congrés. Manuel Castells, al capdavant de la cartera d’Universitats, és l’únic ministre morat que no es va presentar als passats comicis i, per tant, no disposa d’acta de diputat. 

«Pensem que és més convenient continuar mantenint les nostres responsabilitats parlamentàries perquè estem fent un bon treball i pensem que és molt necessari en un context en el qual el Parlament ha recobrat una força que mai ha tingut a Espanya», va afirmar Iglesias al ser preguntat per aquesta qüestió.