primer consell de ministres

Així ha sigut la foto de família del nou Govern de Sánchez: totes les claus

El posat d'Iglesias provoca enrenou a internet

La cartera «buida» de Castells i el vestit de Garzón, protagonistes

family / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El nou Govern de coalició celebra des de les 10.15 hores d’aquest dimarts el seu primer Consell de Ministres en un gèlid matí que amb prou feines ha deixat marge per a l’anècdota en el tradicional posat davant de la premsa gràfica que ha tingut com a protagonistes indiscutibles el posat de Pablo Iglesias, l’espontaneïtat del ministre d’Universitats, Manuel Castells, i la vestimenta d’Alberto Garzón,  amb un elegant vestit gris clar i corbata.

El vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 ha cridat l’atenció pel seu posat al pujar l’escalinata de la Moncloa, que ha provocat comparacions a Twitter. Alguns, fins i tot, han arribat a comparar-lo amb Cristiano Ronaldo, mentre que d’altres han vist analogies amb Lucky Luke o els ninots Geyperman.

El membre més veterà del Govern, el sociòleg Manuel Castells (77 anys), ha sigut l’últim en arribar –els ministres han anat apareixent de manera escalonada per ordre de precedència– i també el més franc. Ha fet com si entrés directament a l’edifici on se celebra el Consell de Ministres, sense parar-se davant de les càmeres fins que l’han avisat. Proveït amb abric llarg i bufanda, tan sols ha ensenyat la cartera de ministre quan l’hi han demanat els fotògrafs. Llavors l’ha elevat amunt, subjectant-la amb la mà, mentre advertia: «És buida». Castells ja s’havia distingit per la seva naturalitat a la seva presa de possessió, quan va admetre estar en contra que Universitats estigués separada de Ciència, competència en mans del ministre Pedro Duque.

Garzón també ha sigut protagonista del posat, que ha sorprès a l’aparèixer amb un elegant vestit gris clar amb corbata, quan ell no solia vestir-se així en la seva etapa de diputat al Congrés dels Diputats. De fet, l’únic dels ministres que no ha assistit a aquesta primera reunió del gabinet amb vestit i corbata ha sigut Iglesias, que ha optat per la seva vestimenta habitual: texans, camisa i americana.

Foto de família

Notícies relacionades

Quan el Govern ha estat complet, el president, Pedro Sánchez, ha sortit a l’escalinata per a la tradicional foto de família del nou Executiu. Tots els membres de l’Executiu han posat en silenci, tret de per alguns comentaris que Iglesias ha intercanviat amb els fotògrafs a compte de la freda temperatura que feia a l’exterior.

Això sí, acabat el posat, han començat a xerrar de forma animada entre ells mentre es dirigien a l’interior de l’edifici per començar la reunió. A la taula del Consell de Ministres, presidida per Sánchez, el cap de l’Executiu té asseguda a la seva dreta la vicepresidenta primera Calvo i a la seva esquerra el vicepresident Iglesias.