bona conducta

La jutge autoritza el permís de 72 hores a Cuixart al qual es va oposar el fiscal

El ministeri públic s'hi va oposar per l'afirmació del president d'Òmnium Cultural que ho tornaria a fer

zentauroepp51771254 cuixart200116195404

zentauroepp51771254 cuixart200116195404

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge de vigilància penitenciària ha autoritzat un permís de 72 hores al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, al qual es va oposar la Fiscalia, al concloure que ha tingut una «bona conducta» a la presó i que la seva frase «ho tornaria a fer» es limita a la «mera expressió d’un pensament ideològic/polític».

Notícies relacionades

Així ho ha acordat la titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya en una interlocutòria que és d’aplicació «immediatament executiva», tot i que es pot recórrer a l’Audiència de Barcelona. La jutge rebutja els arguments de la fiscalia per oposar-se a aquest permís de tres dies a Cuixart, ja que la seva col·laboració en les activitats de la presó és «total» i «encomiable».

L’aval de la jutge a aquest permís de 72 hores a Cuixart arriba després que el passat dia 6 la junta de tractament de la presó barcelonina de Lledoners, en la qual compleix la condemna de nou anys pel delicte de sedició, va acordar permetre-li sortir de presó de dilluns a divendres –nou hores i mitja al dia-, per anar treballar, en aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari.