«mobilització de l'electorat»

Alonso veu disposició a Ciutadans per a un acord electoral a Euskadi

El president del PP al País Basc assegura que el PP ampliarà el seu projecte a l'estar format per més partits

GRA100. SAN SEBSTIÁN, 22/10/2017.- El presidente del PP vasco, Alfonso Alonso, ha intervenido en un acto organizado por su partido hoy en San Sebastián, junto al vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, y el presidente de esta formación en Gipuzkoa, Borja Sémper. EFE/Javier Etxezarreta

GRA100. SAN SEBSTIÁN, 22/10/2017.- El presidente del PP vasco, Alfonso Alonso, ha intervenido en un acto organizado por su partido hoy en San Sebastián, junto al vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, y el presidente de esta formación en Gipuzkoa, Borja Sémper. EFE/Javier Etxezarreta / Javier Etxezarreta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president del PP del País Basc, Alfonso Alonso, ha afirmat aquest dimarts que hi ha «disposició» per part de Ciutadans per arribar a un acord electoral amb el seu partit a Euskadi. En una entrevista a Onda Cero, segons ha informat aquesta emissora, Alonso ha afirmat que un acord entre el PP i Ciutadans té importància per la «mobilització de l’electorat», «més enllà dels números».

Notícies relacionades

En les eleccions generals del novembre passat, el PP va obtenir 104.000 vots a Euskadi Ciutadans en va aconseguir 13.000, mentre que en les autonòmiques del 2016 van ser 107.000 i 21.000, respectivament. «Si el projecte de la llibertat el fem amb més gent, serà més fort» ha dit a l’explicar que l’acord està obert també a altres formacions, tot i que el PP basc «no canviarà de projecte polític», sinó que l’ampliaran.

Després que ahir la direcció nacional confirmés al PP basc que serà el candidat a ‘lehendakari’, Alonso ha asseverat que és un «tema tancat», tot i que calgui esperar el Comitè Electoral Nacional del PP, i que té «la confiança» de Pablo Casado. Alonso ha considerat que el ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, «vol enfortir el seu poder i pressionar a Madrid i aprofitar la situació catalana per anar ells darrere» perquè sap que «la gent no està per la feina que hi hagi una situació com la catalana al País Basc i que la societat basca no vol el camí de ruptura i enfrontament de Catalunya».