eleccions

Cs demana per carta al PP, el PSOE i UPD sumar a Catalunya, el País Basc i Galícia

També ho sol·licita a Societat Civil Catalana, S'ha acabat, Covite, Galicia Bilingüe i altres associacions

GRAF4909. MADRID, 05/02/2020.- La portavoz de la comisión gestora de Ciudadanos (Cs), Melisa Rodríguez, durante la reunión que ha ofrecido tras la reunión de dicha comisión gestora del partido este miércoles en Madrid, EFE/Paco Campos

GRAF4909. MADRID, 05/02/2020.- La portavoz de la comisión gestora de Ciudadanos (Cs), Melisa Rodríguez, durante la reunión que ha ofrecido tras la reunión de dicha comisión gestora del partido este miércoles en Madrid, EFE/Paco Campos / Paco Campos (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La gestora de Cs ha enviat una carta a les direccions del PP, el PSOE i UPD per emplaçar-los a explorar una candidatura unitària en les eleccions que previsiblement se celebraran aquest any a Catalunya, Galícia i País Basc i que també hi volen sumar la societat civil.

Després que la setmana passada la gestora activés el grup de treball per iniciar els contactes amb els partits, ara vol forçar una resposta d’aquestes formacions davant de la seva proposta electoral transversal Millor Units, tenint en compte que les eleccions basques podrien avançar-se al 5 d’abril.

Així ho ha explicat aquest dilluns la portaveu de la gestora, Melisa Rodríguez, en una roda de premsa a la seu del partit després de la reunió de la direcció interina, on ha concretat també que les cartes han sigut igualment remeses a les direccions territorials de les tres formacions i a associacions com a Societat Civil Catalana, S’ha acabat, Covite, Galicia Bilingüe, Foro Económico de Galicia, entre d’altres.

D’Alonso a Díaz Ayuso

Rodríguez no ha volgut entrar en la polèmica interna del PP per la candidatura d’Alfonso Alonso a Euskadi, que no té l’aval explícit de Génova, ni tampoc en el rebuig del líder popular gallec, Alberto Núñez-Feijoó, de presentar-se amb Cs a les eleccions gallegues. «Són coses que el PP haurà de dirimir, nosaltres no entrarem en això», ha respost Rodríguez, que ha tret importància a les enquestes que afirmen que a Catalunya tindrien millor resultat per separat: «Les enquestes són moments fixos, realitzades en moments molt concrets».

Sobre la proposta de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, de començar a treballar ja en la confluència del PP i Cs a la Comunitat, la portaveu ha insistit que la idea es planteja a Catalunya, el País Basc i Galícia perquè allà hi ha «un auge dels nacionalismes», que és el que s’intenta frenar amb aquesta iniciativa, ha explicat. «Si demà surt un partit nacionalista madrileny que posi en risc la igualtat dels espanyols, ja ho veurem», ha ironitzat Rodríguez, que ha demanat «una miqueta de responsabilitat».

Primàries telemàtiques

Notícies relacionades

D’altra banda, ha informat que la gestora ha encarregat a l’empresa catalana Scytl l’organització de les primàries de Ciutadans, que se celebraran els dies 7 i 8 de març; el primer dia la votació serà telemàtica, i el segon, en una urna per a qui opti pel vot presencial.

Després de les pressions d’alguns sectors dels afiliats i les irregularitats detectades en alguns processos autonòmics, com Castella i Lleó i Múrcia, Cs va decidir substituir el vot telemàtic per una proposta mixta. 

Temes:

Ciutadans