Iglesias sobre la llei de l'eutanàsia: «Sortirà tant sí com no»

El vicepresident segon del Govern vol presentar la llei de protecció de la infància com la llei James Rhodes

undefined52234314 04 02 2020 el vicepresidente segundo y ministro de derechos 200210143332

undefined52234314 04 02 2020 el vicepresidente segundo y ministro de derechos 200210143332 / Ricardo Rubio - Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’activitat legislativa torna a posar-se en marxa al Congrés després de diversos mesos d’aturada. I una de les primeres lleis que es tramitaran a la Cambra baixa serà la de l’eutanàsia. Un projecte que el vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, ha assegurat que tirarà endavant «tant sí com no». 

Després que la tramitació d’aquesta llei decaigués fa uns mesos al finalitzar la passada legislatura, el cap dels morats ha remarcat la urgència d’aprovar al més aviat possible una legislació que reguli l’eutanàsia a Espanya. «Crec que la gent no toleraria que diferències de matís entre partits ho retardés ni un minut més», ha sentenciat en una entrevista a LaSexta. 

Segons l’opinió d’Iglesias, al capdavant de la cartera de Drets socials i Agenda 2030, la llei d’eutanàsia s’ha de convertir en una realitat ja». «Té a veure amb la llibertat dignitat dels ciutadans i, alhora, amb el respecte al treball dels professionals de la sanitat pública», ha sentenciat. 

Defensa dels menors

El secretari general de Podem també ha tret pit del treball que està realitzant al seu ministeri i ha apuntat que la llei de protecció de la infància i l’adolescència podria arribar en les pròximes setmanes. Iglesias ha explicat que li agradaria que aquest projecte, el primer que impulsa des de la seva vicepresidència, porti el nom del pianista James Rhodes.

«Hem estat treballant amb ell, ens hem reunit i ens continuem reunint. Pensem que aporta no només continguts molt valuosos a la Llei, sinó que pot ser un ambaixador de la lluita per la defensa dels drets de la infància i l’adolescència», ha apuntat.  A més, ha posat èmfasi en la necessitat que aquest projecte es converteixi en una referència a nivell mundial

Notícies relacionades

 

Valors de tolerància

Un altre dels anuncis que ha fet Iglesias és que la llei de protecció integral de la llibertat sexual i per a l’erradicació de les violències sexuals, en la qual està treballant la ministra d’IgualtatIrene Montero, arribarà molt aviat. A més del ‘només sí és sí’, el vicepresident segon ha assegurat que inclourà matisos que afectaran l’educació. «Si hi hagués una educació en què els nostres nens fossin educats en els valors de la tolerància i respecte a la sexualitat, potser en el futur es podrien preveure certes coses», ha explicat.