ESTRATÈGIA INDEPENDENTISTA

Demòcrates anirà en solitari a les eleccions si no hi ha «front comú» per la via unilateral

La formació votarà al seu congrés del març si es queda o no al grup d'ERC al Parlament

castella

castella

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El portaveu de Demòcrates de CatalunyaToni Castellà, ha anunciat aquest dilluns que es presentaran en solitari a les eleccions catalanes –actualment formen part del grup d’ERC  al Parlament– si no es forja «un front comú i transversal de partits, entitats i societat civil que porti en el seu programa electoral fer efectiva la declaració unilateral de la independència».

«Si això no és possible, Demòcrates presentarà candidatura pròpia amb aquest programa a les eleccions al Parlament», ha remarcat en roda de premsa. Castellà ha advertit que tampoc arribarà a cap acord amb una formació que no accepti la ruptura com l’única via per aconseguir la independència.

També ha explicat que en el segon congrés del partit, que se celebrarà els dies 27 i 28 de març al Teatre Poliorama de Barcelona, sotmetran votació si es queden al grup d’ERC al Parlament o si surten i es constitueixen com a subgrup dins del dels republicans o bé passen al Grup Mixt.

Notícies relacionades

En una entrevista publicada a EL PERIÓDICO l’agost passat, Castellà defensava que «no aconseguir un full de ruta unitari seria el fracàs total de l’independentisme» i qualificava d’«error» l’abstenció d’ERC en la investidura de Pedro Sánchez.

El juliol passat, Demòcrates de Catalunya, creada per crítics d’Unió i que compta entre les seves files els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Joan Rigol, va acordar abonar-se a la via radical i ja va apostar per proposar tornar a proclamar la DUI i fer-la efectiva des de les institucions.