humor

Absolen l'actor Toni Albà d'injúries a la magistrada Carmen Lamela i a cossos policials

L'actual jutge del TS va renunciar a les accions legals contra l'humorista

alba

alba

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Jutjat Penal 2 de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) ha absolt l’actor Toni Albà del delicte d’injúries per una sèrie de tuits d’octubre del 2017 referits a la llavors jutge de l’Audiència Nacional i actual magistrada del Tribunal Suprem, Carmen Lamela, i a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

La sentència, recollida per Europa Press, constata que Lamela va fer una compareixença el setembre del 2019 en la qual «va fer expressa la renúncia a les accions penals i civils que li podrien correspondre per aquests fets, amb expressa concessió de perdó a la persona encausada».

Un dels comentaris que va fer Albà en el seu compte de Twitter i pel qual va ser investigat era: «Li agrada tant la merda a Carmen, que Carmen llepa la merda a gust. I li diu la seva mare: ¡Llepa-la... llepa la merda i et quedaràs a gust!».

En el judici, la fiscalia va mantenir l’acusació per injúries greus a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat: en un tuit del 3 d’octubre del 2017, Albà va expressar «Mai tants membres d’una banda de terrorisme d’Estat, havien sigut fotografiats junts...» en resposta a una publicació amb imatge d’agents de la Policia Nacional desplaçats a Catalunya per l’1-O.

El 5 d’octubre del 2017 va fer un altre tuit en què deia «atropellar ciutadans ho fa l’islàmic i l’hispànic», al costat d’un vídeo de vehicles de la Guàrdia Civil que realitzaven maniobres evasives per evitar l’atropellament de persones, segons el jutge.

Llibertat d’expressió

Notícies relacionades

El magistrat considera que, «tot i que es tracti d’expressions que reuneixen els requisits objectius de la injúria greu», cal ponderar el dret fonamental de llibertat d’expressió.

Afegeix que Albà «va fer tals comentaris amb la finalitat de realitzar una crítica a l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat durant els fets esdevinguts durant l’1 d’octubre del 2017», per la qual cosa va emetre una opinió en un assumpte de rellevància política, que mereix una protecció més àmplia, apunta el jutge.