veneçuela

El Govern nega que Delcy Rodríguez parlés amb Sánchez des de Barajas

'ABC' afirma també en portada que la vicepresidenta veneçolana va demanar que fes fora Leopoldo López de l'ambaixada espanyola a Caracas

«Fa la sensació que la mentida s'ha confós amb el periodisme; reivindico el periodisme», diu el president

afp 1j86m4

afp 1j86m4 / FEDERICO PARRA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern central ha remarcat aquest dimecres que és «absolutament fals» que el president, Pedro Sánchez, parlés amb la vicepresidenta veneçolana, Delcy Rodríguez, quan ella era a l’aeroport de Barajas. Des de Barcelona, el mateix president ha lamentat la «mentida» publicada. «Fa la sensació que la mentida s’ha confós amb el periodisme; reivindico el periodisme», ha dit Sánchez, que ha insistit que és «absolutament fals» el que s’ha publicat, i ha lamentat que l’esmentat mitjà de comunicació no contrastés amb el Govern la seva informació.

Abans, tant el Ministeri d’Exteriors com la Secretaria d’Estat de Comunicació havien desmentit la informació que publica ‘ABC’ a la seva portada, en la qual assegura que Rodríguez va exigir al cap de l’Executiu que no rebés Juan Guaidó, president encarregat de Veneçuela. Segons la mateixa informació, Rodríguez també va demanar a Sánchez que fes fora l’opositor Leopoldo López de l’ambaixada espanyola a Caracas i que ajudés que Repsol segueixi a Veneçuela.

Rebuda per Ábalos

Notícies relacionades

Rodríguez va ser rebuda per José Luis Ábalos, fet que el ministre de Transport va assegurar que era per «prestar un servei» a Espanya, i per evitar que Delcy Rodríguez trepitgés territori europeu.

La vicepresidenta del règim veneçolà de Nicolás Maduro té prohibida l’entrada en l’espai de lliure circulació Schengen des del juny del 2018, quan el seu nom va ser inclòs en la llista de persones sancionades per la Unió Europea per ser còmplices de la repressió a Veneçuela.