Ábalos xifra en prop de mitja hora la seva trobada amb la vicepresidenta de Maduro

El ministre de Transport nega que fos una reunió i ho limita a «una salutació» en què no hi va haver temps de «tractar res»

Insisteix que el seu objectiu era «prestar un servei» a Espanya i evitar que Delcy Rodríguez trepitgés sòl europeu

abalos-castro1

abalos-castro1 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica originada entorn del ministre de Transport i secretari d’Organització del PSOEJosé Luis Ábalos, i la vicepresidenta del règim de Nicolás MaduroDelcy Rodríguez, continua fent parlar. Després que el dirigent socialista hagi anat donant a conèixer detalls a compte gotes, ha explicat que la trobada que van mantenir a bord d’un avió a l’aeroport Adolfo Suarez va durar entorn de 20 o 25 minuts, que no va ser una «reunió» en cap cas i que no va tenir temps de tractar res» amb la mandatària veneçolana que té prohibit trepitjar sòl comunitari sota amenaça d’arrest

Després que aquest dissabte, el president del Govern, Pedro Sánchez, sortís en defensa del seu company de gabinet al·legant que la seva intenció era «evitar una crisi diplomàtica», el polític valencià ha assegurat aquest diumenge que el seu objectiu era «prestar un servei a aquest país» i evitar que Rodríguez trepitgés sòl europeu. 

«No he tingut cap reunió, va ser una trobada, una salutació», ha insistit en una entrevista a La Sexta abans d’apuntar que la seva intenció era recordar la vicepresidenta de Veneçuela «que no podia entrar a Espanya», com li va demanar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

La cronologia

Segons les explicacions que ha anat donant Ábalos, ell es va dirigir a l’aeroport madrileny dilluns passat de matinada per veure un altre ministre veneçolà i conegut seu, el de Turisme, Félix Plasencia i que, de forma «fortuïta i casual» havia vist Delcy Rodríguez, que viatjava al mateix avió que Plasencia. Així, va negar que hi hagués hagut «cap reunió» amb ella.

Notícies relacionades

Aquest diumenge, ha explicat que al pujar a l’avió es va trobar amb Rodríguez i que es va produir un moment «violent» a l’haver de comunicar-li que no podia entrar en territori europeu. Segons, ha narrat, la número dos de Maduro li va traslladar que era conscient i que seguiria el seu viatge cap a Turquia. No obstant, era necessari una escala a Madrid ja que els pilots havien superat el límit d’hores de vol.

Fer «una escala no és territori espanyol», ha recalcat el ministre abans de posar èmfasi que «va estar a l’espai que la policia considera que és frontera». Així, ha defensat que en cap moment s’han incomplert les normes de la UE. «Hi podria haver hagut algun risc i el que vam fer va ser assegurar que es complís», ha conclòs.