El Brasil autoritza l'extradició de l'assassí de la matança d'Atocha

L'ultradretà espanyol, antic militant de Fuerza Nueva, serà extradit aquest dijous

20181207 417765 detenido-carlos-garca-juli-uno-de-los-autores-de-la-matanza-de-atocha1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Carlos García Juliá, condemnat per participar en la matança d’Atocha, comesa a Madrid el 1977, serà extradit dijous que ve des del Brasil, on està pres des de fa un any, va informar el seu advocat.

L’advocat defensor, Daniel Mourad Majzoub, va informar que els detalls del trasllat i els horaris del vol no seran divulgats per qüestions de seguretat, tot i que la seva arribada a Espanya està prevista per a divendres.

L’extradició de l’ultradretà  espanyol, antic militant del partit Fuerza Nueva, havia sigut autoritzada pel Tribunal Suprem del Brasil l’agost del 2019 i només depenia que l’Executiu brasiler la confirmés, cosa que va ocórrer a començaments d’aquest any. 

A partir d’aquell moment, el termini per a l’extradició de García Juliá era de 60 dies.

L’ultradretà va ser condemnat a Espanya el 1980 per haver sigut un dels autors materials de la matança en la qual van ser assassinats a trets tres advocats laboralistes, un estudiant de Dret i un administratiu a Madrid.

Identitat veneçolana falsa

García Juliá, que va complir 14 dels 193 anys de presó a què va ser condemnat el 1980, era un pròfug des de començaments dels noranta i va ser arrestat el desembre del 2018 a São Paulo, on vivia sota una identitat veneçolana falsa, i va arribar a treballar com a conductor d’Uber.

Abans de la seva detenció al Brasil, l’espanyol, que tenia 24 anys quan va perpetrar la matança, va passar dues dècades pròfug i va iniciar un periple de fugues per diversos països de Llatinoamèrica, entre els quals hi havia el Paraguai i Bolívia.

Notícies relacionades

Després de conèixer-se el parador del condemnat, l’Audiència Nacional  d’Espanya en va requerir l’extradició per entendre que la condemna que li va ser imposada no ha prescrit, i que li queden per complir 3.855 dies de presó.

Garcia Juliá actualment està detingut a la seu de la Policia Federal de São Paulo.